- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TVBox+ (dekoder od Canal+) - problem z niepotrzebną synchronizacją z EPG przy nagrywaniu "z rę
@bluesmanniaki oczywiście że winny jest "dekoder"...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TVBox+ (dekoder od Canal+) - problem z niepotrzebną synchronizacją z EPG przy nagrywaniu "z rę
No i dzisiaj już na maksa wnerwił mnie ten dekoder - nie widzi dysku zewnętrznego. A wczoraj widział i nawet nagrywałem na niego!
Dysk żyje, po podłączeniu do PC widać że jest ale oczywiście Windows nie rozpoznaje jego zawartości, zaszyfrowany przecież. A TVBox+ twierdzi uparcie, że dysku nie ma 😞
Ciekawe czy reklamowanie w Orange da jakiś efekt...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki owocem reklamacji będzie zlecenie wymiany dekodera. Nic innego nie zrobisz...ani infolinia też
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki wymiana dekodera będzie się wiązała z utratą zawartości zgromadzonej na dysku. Inny dekoder będzie na nowo formatował dysk.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki a próbowałeś zresetować dekoder TVBox+?
Może by to pomogło rozwiązać problem.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki tak jak piszą koledzy, infolinia zaproponuje wymianę na inny...
@Pablo5 reset/restart nic nie da...
Ten "typ" tak ma... niestety to najsłabszy dekoder w portfolio C+... należy się cieszyć że w ogóle działa... 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 było już o tym pisane, te dekodery to szrot, ale operator tnie koszty i takie ma w obiegu, my to wiemy, reklamacja niewiele da, chyba że dekoder ma usterkę, to wymieniaj @bluesmanniaki 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD tak, tak osobiście pisałem o nim opinię, kiedy to kolega pytał czy warto go brać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5napisał(-a)@bluesmanniaki a próbowałeś zresetować dekoder TVBox+?
Może by to pomogło rozwiązać problem.
Pozdrawiam 🙂
Co rozumiesz przez reset? Oczywiście wyłączałem z zasilania i potem ponownie podłączałem. Są jakieś inne metody na reset?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCDnapisał(-a)@slav72 było już o tym pisane, te dekodery to szrot, ale operator tnie koszty i takie ma w obiegu, my to wiemy, reklamacja niewiele da, chyba że dekoder ma usterkę, to wymieniaj @bluesmanniaki 😉
A skąd ja mam wiedzieć czy ma usterkę czy ten typ tak ma? 😉