Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sat a IPTV co sie zmieniło ?

Citi2017
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze Wiadomość zawiera wideo

Cześć wszystkim mam takie pytania, bo nie rozumiem już nic.
1, Po co nowy dekoder do satelity skoro Orange nie daje wyboru technologi między IPTV A SAT ?
2. na stronie jest informacja, że można wybrać niby rodzaj usług ? To jak to jest, coś zmieniło się w usługach ?
https://satkurier.pl/news/206471/4k-ultrabox-i-tvbox-w-ofercie-orange-tv.html

9 ODPOW. 9
PARANOJA
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

@Citi2017  różnica jest taka ze dla usługi SAT telewizję świadczy Canal+. 

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

1. TV SAT jest dla opcji do 10 i do 20 Mb/s bo po IPTV kiepsko to chodziło, a nie wszędzie jest dostęp do VDSL czy FTTH. Usługa jest świadczona za pomocą Canal+ i podpisywane są dwie umowy, na świadczenie usług intenetowych z Orange i telewizyjnych z C+.
2. Do wybory jest dekoder a nie usługa. Dekoder podstawowy lub 4K od C+, a nie jak do tej pory dekodery od Orange.
j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@Arti_Kn_Plnapisał(-a)
1. TV SAT jest dla opcji do 10 i do 20 Mb/s bo po IPTV kiepsko to chodziło, a nie wszędzie jest dostęp do VDSL czy FTTH. Usługa jest świadczona za pomocą Canal+ i podpisywane są dwie umowy, na świadczenie usług intenetowych z Orange i telewizyjnych z C+.
2. Do wybory jest dekoder a nie usługa. Dekoder podstawowy lub 4K od C+, a nie jak do tej pory dekodery od Orange.

Po co jest TV Sat "dodawana" do umowy na internet ADSL? To chyba pozostanie dla mnie zagadką. Przecież umowę z Canal+ na TV SAT każdy może sobie zawrzeć niezależnie od posiadania lub nie umowy z Orange na internet. Co to daje? Jest taniej? Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby było taniej o tyle żeby w ogóle brać pod uwagę taką transakcję wiązaną.

PARANOJA
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

@j131  jest to jako jedna usluga.

W porównaniu do poprzedniej oferty ta jest na duzy plus. Sama zawartosc kanalow sie zwiekszyla. Obecnie jest 130kanalow a poprzednio bylo okolo 100.

slav72

Ja napiszę w kwestii dekoderów do umowy sat, jak ktoś będzie brał taką umowę to polecam Ultraboxa 4K, super sprzęt (mam go w umowie z platformą Canal+, polecam), ten drugi to dno (najtańszy i najgorszy z oferty Canal+). Tyle ode mnie.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nic się nie zmieniło i nie zmieni. Do światłowodu nie można mieć tv sat (!!!!!!!!!!!!!!)
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@Citi2017 cobdi wyboru technologii dostarczania sygnału telewizyjnego, to nadal jest OPTV ze światłowodem lub vDSL.

Jeżeli chodzi o TV SAT, to usługa dostarczane z łączem, na którym nie może działać IPTV. W technologii satelitarnej jest tylko zmiana, że umowa ba internet jest podpisywane z Orange, na TV SAT z Canal+ i tu mroźna wybrać sobie dekoder, jaki chce się używać do odbioru TV SAT.

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@j131napisał(-a)

@Arti_Kn_Plnapisał(-a)

Po co jest TV Sat "dodawana" do umowy na internet ADSL? To chyba pozostanie dla mnie zagadką. Przecież umowę z Canal+ na TV SAT każdy może sobie zawrzeć niezależnie od posiadania lub nie umowy z Orange na internet. Co to daje? Jest taniej? Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby było taniej o tyle żeby w ogóle brać pod uwagę taką transakcję wiązaną.

Pewnie że taniej, przyjmijmy  że ktoś ma osobno:

Pakiet optimum w C+ 50 zł

Internet z Orange 20 Mb/ 60 zł

Komórka +/- 30 zł

Jest jeszcze stacjonarny - nie liczmy go.

daje to 140 zł

Razem 4 usługi od Orange w Love 110 zł

Oszczędność 30 zł mc x 24 mc  daje 720 zł.

Mało ? Dużo ? Zależy jak dla kogo.

Highlighted
j131

@Arti_Kn_Plnapisał(-a)

...

daje to 140 zł

Razem 4 usługi od Orange w Love 110 zł

Oszczędność 30 zł mc x 24 mc  daje 720 zł.

Mało ? Dużo ? Zależy jak dla kogo.

OK, jasne. Oczywiście to oznacza też podwójną lojalkę. Plus bywają rozmaite uwarunkowania/promocje które mogą tę różnicę zmniejszyć (lub zwiększyć).