A w Onkyo masz taki firmware ? Version 1081-0020-2050-0010
https://usa.denon.com/us/product/hometheater/receivers/avrx2400h
"All eight HDMI inputs and two HDMI outputs feature HDCP 2.2 compatibility"
Również z tyłu amplitunera wszystkie wejścia i wyjścia są opisane jako 2.2.
Skąd informacja, że jest inaczej?
Jakie znów "zależy co copywriter miał na myśli"?
Z tyłu amplitunera jest bardzo wyraźnie zaznaczone HDCP 2.2. compatibility, w instrukcji jest, na stronie producenta jest. To jest bardzo precyzyjna informacja i nie ma nic wspólnego z czyjąś subiektywną opinią. Żadne z pozostałych sprawdzanych urządzeń w standardzie 2.2 również w nie sprawiało mi nawet najmniejszych problemów.
Generalnie wszystkie opisane problemy zawsze dotyczą urządzeń, w których operator mieszał w sofcie. Jak np. w przypadku ICU.
Już dawno temu był problem z niezgodnością z HDCP na jednym z pierwszym dekoderów NC+ ale zostało to naprawione po aktualizacji firmware. I tu jest to samo z tym dekoderem.
O działaniu można sobie poczytać wpisując frazę "Denon X2400H hdcp 2.2 error" w wyszukiwarce. Oczywiście ludzie w stanach mają dekoder z OPL i oczywiście OPL jest wszystkiemu winne.
Soft w ICU ma błąd na błędzie. Ale akurat HDCP jest zrobione w miarę porządnie.
Jako że z wyszukiwarek względnie korzystać potrafię a po angielsku czasami zdarzy mi się coś zrozumieć, z Twojej rady skorzystałem na długo zanim przyszedłem na to forum. Radzę nieco dokładniej zapoznać się z linkami, które po wpisaniu frazy wyszukiwarka podpowiada. Jak wyżej wspomniałem - problemy pojawiają się z brandowanym softem:
Dekoder Telus - brandowany soft
Dekoder Virgin Media - brandowany soft
Blu-Ray Samsunga - problem z innym modelem amplitunera
Dekoder Virgin Media - brandowany soft
Dekoder KPN - brandowany soft
Konsola PS4 Pro - jeden problem rozwiązała wymiana kabla, drugi wynikał z prawdopodobnego uszkodzenia złącza HDMI
Rozumiem, że masz na pęczki przykładów problemów, w których x2400 nie radził sobie z HDCP, w którym nie grzebał operator?
Więc wybacz, ale nie masz racji twierdząc, że HDCP jest zrobione porządnie. Nie jest. A to, że niektórzy inni operatorzy (w PL podobno jeszcze nc+) również sobie z tym nie radzą nie jest usprawiedliwieniem.
@Piotrekk85 ale zobacz, u mnie na Onkyo ten sam problem - więc coś jest na rzeczy z tym. Musiałem wpiąć bezpośrednio do TV. A teraz najlepsze - korzystam z uniwersalnego pilota Logitech Harmony, który jednym przyciskiem włącza wszystkie urządzenia. W standardowym ustawieniu kolejność włączania była:
1. TV
2. ampli
3. dekoder
Efektem był czarny ekran od czasu do czasu. Raz załapał, raz nie. Zmieniłem kolejność wysyłania sygnałów na:
1. dekoder
2. ampli
3. TV
Działa, czyli zanim tv się włączy, musi mieć sygnał z dekodera. Ciekawe czemu tak się dzieje.