- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SAMSUNG ICU 100 - mało responsywny, irytujące menu na starcie
Witajcie
Dekoder SAMSUNG ICU 100 podłączony po HDMI do Sony 55" UHD, i ethernet do sieci LAN, ADATA 500 GB po USB (to taki dysk jak w filmie instruktażowym o używaniu dekodera) do nagrywania programów.
* Dekoder jest mało responsywny - przełączanie kanałów jest OK, jednak PVR i menu nagrywania programów (wybór, zatwierdzanie) jest ślamazarne - czy jest możliwe poprawienie tego elementu, firmware nowy, ustawienia.... ?
* Przy każdym włączeniu dekodera, irytujące menu pojawia się (propozycje, ustawienia, itp) - czy to można wyłączyć ?
Mateusz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateuszlitwin76Powiedz jaką masz wersję softu? Tego czegoś startowego nie wyłączysz...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To SAMSUNG-ICU100_stbdak_02.15.40
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateuszlitwin76Z tego co wiem, to jest najnowszy soft..Jeśli zaś chodzi o powolność reakcji przy PVR, to wydaje mi się, że to kwestia komunikacji zwrotnej. naciśnięcie guzika rec powoduje natychmiastowe rozpoczęcie nagrywania, a to, że info przychodzi z 1-2-3 sekundowym opóźnieniem to kwestia info zwrotnej i czasu jej generowania i przesyłania. Polecam test z jakimś charakterystycznym szybko zmieniającym się obrazem i wtedy zobaczysz czy jest opóźnienie nagrywania, czy tylko info, że się zaczęło przychodzi później
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateuszlitwin76napisał(-a)* Przy każdym włączeniu dekodera, irytujące menu pojawia się (propozycje, ustawienia, itp) - czy to można wyłączyć ?
Tak. Nie wyłączać dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateuszlitwin76: witaj w klubie.
Przejrzyj proszę pomysły NO pod kątem dekoderów IPTV - na pewno znajdziesz kilka które zechcesz poprzeć.
🙂
PS. Wersja softu wygląda na aktualną - u mnie jest ta sama.
PPS. Klawisz PVR nie jest, IMHO, najlepszym sposobem na nagrywanie. Generalnie ICU100 wiele niespodzianek w tym zakresie kryje. Niektóre opisałem tu:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mateuszlitwin76napisał(-a)Witajcie
* Przy każdym włączeniu dekodera, irytujące menu pojawia się (propozycje, ustawienia, itp) - czy to można wyłączyć ?
@j131 i tu też przychodzi na myśl dek od innego francuza, w którym "obraz startowy" można wyłączyć z pozycji menu dekodera...czyż nie mam racji ? 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72: nie tylko można wyłaczyć ale jest on też zupełnie innej (mniej irytującej) natury...