Problemy po aktualizacji dekodera 4K Multi

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 266
  • 983
  • 4

@Janwoj111 Próbowałeś odpiąć soundbar i uruchomić dekoder i TV bez. Czy tak się dzieje? U mnie jest tak że gdy mam podpięty soundbar to po włączeniu też kilkakrotnie pojawia mi się czarny ekran dopóki nie ustabilizuje się łącze HDMI-eARC. Gdy odepnę soundbar sprzęt reaguje natychmiast bez żadnych szopek. Spróbuj bez soundbara uruchomić, może coś nie haczy?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 41
  • 206
  • 1

@janio1 I właśnie o ten bug łączności HDMI dekodera i TV z ostatniej aktualizacji wszystko się rozbija. Mam na TV A14 i mimo, że powinno być to kompatybilne z A14 na dekoderze też mam mały problem. Na szczęście pokazuje się on tylko przy uruchamianiu zestawu TV+dek+soundbar. Jest to okienko z komunikatem z TV do jakiego portu mam podpięty soundbar ( HDMI eARC ) 😂 Poza tym dek hula.

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 115
  • 0

@Matt11 Na 4 stronie pisałem, że mam taką przypadłość z soundbarem, że od czasu do czasu wyłącza się dźwięk nadawany z niego i przełącza się na głośniki wewnętrzne. Taka sytuacja występowała również wtedy kiedy jeszcze nie byłem w Orange. Teraz tylko zauważyłem, że jak w dekoderze włączyłem funkcję HDMI-CEC w zakładce Wyświetlacz + dźwięk a następnie HDMI to przy wyłączeniu się dźwięku z soundbara przejście na dźwięk wewnętrzny odbywa się z opóźnieniem klikusekundowym wypełnionym czarnym ekranem. Natomiast jak funkcja HDMI-CEC jest wyłączona to przejście jest płynne z głośników zewnętrznych na wewnętrzne. Przyczyna wyłączania głośników zewnętrznych jak na razie nie jest mi znana tym bardziej, że już wcześniej występowała. Przyzwyczaiłem się do tego a szczególnie żona, której to najbardziej przeszkadza a poprzednio była przeciwniczką tych głośników, ale tak to z kobietami bywa a w szczególności z różnymi nowościami. Przy okazji dodam, że mój TV nie ma Androida tylko LGOS.