- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy po aktualizacji dekodera 4K Multi
@Matt11napisał(-a)
@janio1 Jeśli chcesz go mieć z powrotem, to odznacz w dekoderze tą opcję i uruchom deka ponownie z opcji w Ustawieniach.
Robiłem tak. Odznaczyłem z powrotem tą funkcję. Wyłączałem dek z opcji ustawień. Wyłączałem z sieci na kilka minut. Pasek głośności z dekodera już się nie pojawia. Zniknął na amen. No trudno, może się pojawi, a jak nie też da się wytrzymać. Z paskiem było lepiej wizualnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przywróciłem pasek głośności z pilota dekodera. Odznaczyłem regulację głośności CEC, wyłączyłem z sieci wszystkie urządzenia, wypiąłem kable HDMI. Urochomiłem i podłączyłem wszystko od nowa i wskaźnik głośności pojawił się z powrotem. W tej chwili mam możliwość regulacji natężenie głosu pilotem TV i pilotem dekodera niezależnie. Przynajmniej widzę jakie poziomy ustawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zadzwoniłem dzisiaj do serwisu i po raz kolejny opisałem im problem polegający na tym, że po włączeniu TV pokazuje się okienko o braku sygnału i dopiero po potwiedzeniu OK wszystko wraca do normy co już opisywałem wcześniej. Pani zaproponowała mi wymianę dekodera Multi na Multi, ale niestety nic to nie da, bo to nie uszkodzony dekoder tylko wadliwe oprogramowanie, które pojawiło się z chwilą aktualizacji do Androida 14, czyli wracam do punktu wyjściowego. Druga jej propozycja to wymiana na IWU200. To już wolę pozostać na tym co mam, bo wiem czego mogę się po nim spodziewać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janwoj111 Tak mi teraz wpadło do głowy. Próbowałeś w ustawieniach TV zostawić opcję wyboru np. Ostatnio wyświetlany kanał czy coś w tym rodzaju. Po drugie dlaczego wymiana dek 4K Multi na taki sam nic nie dała? Jeśli twój ma wadliwe oprogramowanie to czy drugi też będzie tak miał? Robiłeś głęboki restart dekodera to znaczy wyłączenie z sieci na kilka minut? Prawdopodobnie masz rację że to wada oprogramowania. Może wydadzą jakąś łatkę jeśli będziemy o tym pisali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1 Wszystko co mogłem to już zrobiłem a TV jak włączam to od razu pokazuje mi HDMI4 do którego podłączony jest dekoder. Zmiany wejść HDMI też nic nie dają. Restart i reset do ustawień fabrycznych zero efektu. Teoretycznie mógłbym zmienić na drugi Multi i jakby miał poprzedniego Androida to może byłoby dobrze a jak zmieniają na nowy to nici z tego wszystkiego. Gdyby było to stare oprogramowanie to pewnie wcześniej, czy później samo by się zaktualizowało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skorzystałbym na twoim miejscu z oferty i wziął IWU200. Znacznie mniej na niego narzekają I dłużej jest na rynku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też chciałem mu to zasugerować żeby brał IWU 200. Z drugiej strony dlaczego tak sądzić ze inny dek 4K Multi będzie miał tą samą przypadłość, skoro u mnie po aktualizacji wszystko jest jak było przed. Co zależy sprawdzić i zobaczyć jak się będzie zachowywał drugi dekoder.
- « Poprzedni
- Następny »