Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sterować zdalnie przystawką smart tv android z poziomu smartfona lub komputera

ROZWIĄZANE
Januszbba
Poziom 18, Badacz Przestworzy
Solved!

Jak sterować zdalnie przystawką smart tv android z poziomu smartfona lub komputera

Witam może ktoś z Was wie co bym musiał zmienić w ustawieniach w przystawce smart tv żebym mógł nią sterować z poziomu telefonu lub komputera mam taki sam program do łączenia się z telefonem any desk i mam go zainstalowanego na smart tv co prawda połącze się jest obraz ale nie mogę  nim sterować niestety będę wdzięczny za pomoc.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

Google tv daje Ci funkcje pilota. Obrazu nie będzie.

Legalnie i prosto nie będzie obrazu, bo to nie jest zgodne z prawem autorskim.

Niektóre aplikacje jak any desk czy teamviewer dadzą obraz, ale darmowa wersja jest dosyć ograniczona.

Ew przejrzyj aplikacje do wideo - konferencji dla firm. Ale bezpłatnych nie znam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

32 ODPOW. 32
IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

Widzę to słabo, chyba że ktoś ci stworzy aplikację

Do TV jest masa, ale te media box, bo o to ci chodzi Nie widziałem na Android, chyba że dedykowana jest pod twój sprzęt, inna sprawa, nazwa przystawki by się przydała

Highlighted
Januszbba

@IreneuszCD  Thomson THA100   

IreneuszCD

Wiadomość zawiera obraz

@Januszbba szukałeś w sklepie Google Play aplikacji do sterowania po wifi?

1000004175.png

Januszbba

@IreneuszCD  Widzę zdj Ale pytanie czy można z dowolnego miejsca za pomocą tej apki sterować smart tv ?

IreneuszCD

Przystawki z akcentem na te tańsze, to dziadostwo, traci wsparcie szybko i potem aplikacje Netflix czy inne, nie działają, lepiej kupić TV z Androidem, bo ma dłuższe wsparcie, ale to moja wizja tylko.

Januszbba

@IreneuszCD  W tej apce nie ma mojego dekodera

IreneuszCD

Sprawdzałeś czy działa?

Tyle w sklepie Google Play jest.

Januszbba

Wiadomość zawiera hiperłącze

@IreneuszCD  Tylko wiesz co ja bym wolał to robić za pomocą any desk to program do zdalnego dostępu bo tutaj połącze się z tym smart tv za pomocą any desk  ale nie mogę nim sterować ale komuś się to udało nie wiem jak niestety a robiłem tak samo  jak ta osoba pokazuje na filmie a u mnie to nie działa  podaje link :  https://www.youtube.com/watch?v=KzSWo8tCO5o

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Czy ten zdalny dostęp ma się odbywać z innego łącza internetowego czy na odległość?

Jeśli w ramach jednej sieci wifi, to parując się przez wifii/bluetooth można to robić bez problemu. Ale na telefonie masz funkcję pilota a nie ekran.