Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak sterować zdalnie przystawką smart tv android z poziomu smartfona lub komputera

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 989
  • 3232
  • 0

Jak sterować zdalnie przystawką smart tv android z poziomu smartfona lub komputera

Witam 🙂 może ktoś z Was wie co bym musiał zmienić w ustawieniach w przystawce smart tv żebym mógł nią sterować z poziomu telefonu lub komputera mam taki sam program do łączenia się z telefonem any desk i mam go zainstalowanego na smart tv co prawda połącze się jest obraz ale nie mogę  nim sterować niestety będę wdzięczny za pomoc. 🙂

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38710
  • 1388

Google tv daje Ci funkcje pilota. Obrazu nie będzie.

Legalnie i prosto nie będzie obrazu, bo to nie jest zgodne z prawem autorskim.

Niektóre aplikacje jak any desk czy teamviewer dadzą obraz, ale darmowa wersja jest dosyć ograniczona.

Ew przejrzyj aplikacje do wideo - konferencji dla firm. Ale bezpłatnych nie znam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

32 ODPOW. 32

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2359
  • 13050
  • 62

Widzę to słabo, chyba że ktoś ci stworzy aplikację 😃

Do TV jest masa, ale te media box, bo o to ci chodzi 🤔 Nie widziałem na Android, chyba że dedykowana jest pod twój sprzęt, inna sprawa, nazwa przystawki by się przydała 😎

• 989
  • 3232
  • 0

@IreneuszCD  Thomson THA100  🙂 

• 2359
  • 13050
  • 62

@Januszbba szukałeś w sklepie Google Play aplikacji do sterowania po wifi?

1000004175.png

• 989
  • 3232
  • 0

@IreneuszCD  Widzę zdj 🙂 Ale pytanie czy można z dowolnego miejsca za pomocą tej apki sterować smart tv ? 🙂

• 2359
  • 13050
  • 62

Przystawki z akcentem na te tańsze, to dziadostwo, traci wsparcie szybko i potem aplikacje Netflix czy inne, nie działają, lepiej kupić TV z Androidem, bo ma dłuższe wsparcie, ale to moja wizja tylko.

• 989
  • 3232
  • 0

@IreneuszCD  W tej apce nie ma mojego dekodera

• 2359
  • 13050
  • 62

Sprawdzałeś czy działa?

Tyle w sklepie Google Play jest.

• 989
  • 3232
  • 0

@IreneuszCD  Tylko wiesz co ja bym wolał to robić za pomocą any desk to program do zdalnego dostępu bo tutaj połącze się z tym smart tv za pomocą any desk  ale nie mogę nim sterować ale komuś się to udało nie wiem jak niestety a robiłem tak samo  jak ta osoba pokazuje na filmie a u mnie to nie działa  podaje link :  https://www.youtube.com/watch?v=KzSWo8tCO5o

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38710
  • 1388

Czy ten zdalny dostęp ma się odbywać z innego łącza internetowego czy na odległość?

Jeśli w ramach jednej sieci wifi, to parując się przez wifii/bluetooth można to robić bez problemu. Ale na telefonie masz funkcję pilota a nie ekran.