Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak sterować zdalnie przystawką smart tv android z poziomu smartfona lub komputera

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 989
  • 3232
  • 0

Jak sterować zdalnie przystawką smart tv android z poziomu smartfona lub komputera

@Piotrekk85  Wolałbym i  z tej samej sieci WiFi w domu  ale i też zdalnie przez lte to co bym musiał zrobić? 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38710
  • 1388

To tak się nie da bez problemów. Blisko to aplikacja google tv i parowanie urządzeń przez nią

• 989
  • 3232
  • 0

A Google tv działa też gdy chce się połączyć zdalnie poza domem? 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38710
  • 1388

Nie, tylko w zasięgu wifi/bluetooth

• 989
  • 3232
  • 0

@Piotrekk85  A jak to zainstalować i skonfigurować żeby z poziomu smartfona i komputera sterować smart tv przystawka? 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38710
  • 1388

Przystawka i telefon muszą być w tej samej sieci wifi. Jeśli rozdzielasz pasma, musi być dokładnie ta sama nazwa. Wtedy na smartfonie masz zwykle folder na aplikacje od google. Jej nazwa to google tv. Poza zakupem filmów jest ikona pilota i parowanie z tv (przystawka też jest obsługiwana).

• 989
  • 3232
  • 0

@Piotrekk85  Jest to fajna opcja bo sobie włączę any desk mam obraz i włączę  gogle tv pilota tylko jedynie zastanawiam się jak włączyć obraz w obrazie w apce gogle tv lub any desk byłoby wygodniej? 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38710
  • 1388

Google tv daje Ci funkcje pilota. Obrazu nie będzie.

Legalnie i prosto nie będzie obrazu, bo to nie jest zgodne z prawem autorskim.

Niektóre aplikacje jak any desk czy teamviewer dadzą obraz, ale darmowa wersja jest dosyć ograniczona.

Ew przejrzyj aplikacje do wideo - konferencji dla firm. Ale bezpłatnych nie znam.

• 989
  • 3232
  • 0

@Piotrekk85  Źle mnie zrozumiałeś jak połączę się do smart tv z any desk to mam sam obraz a potem przechodzę do gogle tv i mam pilota tylko niewygodnie jest przechodzić z any desk do gogle tv żeby widzieć co się robi i temu napisałem czy można zrobić miniaturkę obrazu lub obraz dzielony na ekranie smartfona 1 i 2 programu. 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38710
  • 1388

Jak chcesz mieć funkcje ekran w ekran - i widzieć dwie aplikacje naraz - to zależy od producenta telefonu.

Same aplikacje z siebie tego nie mają.