Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak na dekoderze 4K multi zmienić tryb dźwięku z wielokanałowego na stereo?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 20
  • 0

Iwu 200 to jest podstawowy dekoder, natomiast android gdzie mam aplikacje tworzą dekoder bardziej użyteczny ale nie przypuszczałem ze multi bedzie taki kiepski, jak patrzylem w specyfikacje multi i stream to multi jednak ma lepsze bebechy natomiast gorzej chodzi niz stream, wydaje mi sie że ta wersja oprogramowania zle korzysta z zasobów i dlatego jest mniej wydajny w 4k stream denerwowal mnie fakt ze ustawilem mu rozdzielczosc ekranu 4k 60hz  wylaczam dekoder wlaczam go a on mi sam przestawial spowrotem na 1080p i wlasciwie to jedyne zastrzezenie jakie mialem do niego dzwiek petarda, gralem w gry na nim i nic mi nie zarywalo ja lubie sie bawic dekoderami zeby sprawdzac ich wydajnosc i faktycznie to jest petarda ale mowie mam go dlugo on byl na androidzie 10 i dostal aktualizacje na 12 a multi odrazu startowal z 12 wersji androida wiec pomyslalem ze musi byc wypas, natomiast to co zastałem po podlaczeniu to byl istny szok nawet xiamoi 4k ver.2 dwa razy szybciej smiga jak multi szok co oni wypuscili i że ludzie nie widzą że to nie gra tak jak powinno to jest dla mnie kolejny szok ze kazdy taki bierny a kase sie placi 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 171
  • 658
  • 0

I tak nic nie pobije urządzenia do aplikacji jakim jest Apple TV 😀 To jest   Mercedes  i Tesla w jednym.

A wracając do Orange, chyba się już nigdy nie przekonam do urządzeń opartych na Android od nich.

Raz wystarczyło.

• 8
  • 20
  • 0

Zgłosiłem sprawę i będą to sprawdzać ciekaw jestem jak to sie zakończy a z tego co widze choćby nawet z wypowiedzi tego postu każdy ma ten problem to oznacza że nie kazdy wgl zdaje sobie z tego sprawę 🤣🤣

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7173
  • 29337
  • 232

@Pawelonmix
Ale wiesz, że dekoder Stream 4k dla odmiany w ogóle nie dostawał dźwięku wielokanałowego? Praktycznie na wszystkich kanałach IP TV było (i jest) na nim co najwyżej stereo, na wszystkich dekoderach nie-androidowych DD zdarza się częściej. Przy KD i filmach robi to różnicę zasadniczą. Żeby nie było: apki i wszelkie inne streamingi (gry też) na Stream 4k nie mają z dźwiękiem wielokanałowym najmniejszego problemu, chodzi tylko o sygnał IP TV dostarczany do niego unikastem.

Akurat dekodera Multi 4k nie miałem okazji testować, ale problemy z dźwiękiem raportowane są w jego przypadku od początku, i jak dotąd nie ma widoków na naprawę. Generalnie naprawianie błędów w oprogramowaniu wynajmowanego klientom sprzętu mocno kuleje. Nie dość że nie ma metody zgłaszania tych błędów, to jeszcze ŻADNE aktualizacje nie są dokumentowane, nawet kiedy już wychodzą.

• 171
  • 658
  • 0

Nie dziwię się, że tak długo testują aplikację na Smart TV jak są takie perturbacje z jakością dźwięku.. Ciekawe  czy strumień  tv  podobny jak dla Streama i Multi?

Tylko..że należało zrobić dobrą apkę a potem zająć się takimi dekoderami bo wyszło..co wyszło.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7173
  • 29337
  • 232

Strumień dla "4k Stream" i dla "4k Multi" niby podobny, ale wszak zakodowany. Nie ma jak sprawdzić. Ale gotów byłbym się założyć że właśnie strumień do nich jest nieco inny. Jaki idzie do apki - nie wiadomo, ale zakładam że ten sam co do Multi i innych dekoderów w stacjonarnej usłudze. W Orange GO jest prawdopodobnie ten sam strumień co do 4k Stream.

• 8
  • 20
  • 0

Ja to doskonale wiem o czym mówisz stream tesh miał problemy jak miał androida 10 i tesh mial problem z dd oraz hdmi cec nie wlaczalo mi kina domowego ale ... z nowymi aktualizacjami naprawili to i dało się? Jak dostal androida 12 cec wlaczal kd dd normalnie sie przelaczalo nawet foobar grał elegancko sobie w tle a nie ze wychodzisz z aplikacji i zamyka ci Ją i nie ma mozliwosci grania w tle.3 rzeczy które zauwazylem w tym multi to dźwięk automatyczny jak wlaczysz to non stop mam informacje na kd ze jest dd i graja mi tylko przednie glosniki a jak daje nie uzywaj dzwieku przestrzennego to jest super no ale co z tego jak wlacze glupiego netflixa odpalam film i powinno byc dd a nie ma bo jest wylaczone i znowu trzeba wlaczyc automat zeby obejrzec film z dd to jest chore!, dla mnie to jest paranoja jak mozna bylo nie widziec takiej oczywistej sprawy  w fazie testów🤯 przeciez nad tym powinni specjalisci pracowac a srednio ogarnieci uzytkownicy widzą takie oczywiste powinnosci.Druga sprawa hdmi cec jak wlacze i wylacze i wlacze odrazu to wlaczy kd a jak wylacze odczekam chwile to juz go nie wzbudza no ludzie kochani kolejna rzecz ktora ash razi w oczy ze ktos to wypuscil, 3 sprawa brak odtwarzania w tle np foobara po co po wyjsciu proces jest odrazu zabijany? Nie macie wrażenia ze oni sobie jaja robią z uzytkowników? Czytalem ta opinie tego co zalozyl ten post dwa lata temu i pomyslalem poczekam z rok dwa wyjdą aktualizacje bedzie lala, dostaje router i okazuje sie ze w dwa lata nic nie zrobili!!!! Brak mi słow za kogo oni nas mają....

• 171
  • 658
  • 0

@j131napisał(-a)

Strumień dla "4k Stream" i dla "4k Multi" niby podobny, ale wszak zakodowany. Nie ma jak sprawdzić. Ale gotów byłbym się założyć że właśnie strumień do nich jest nieco inny. Jaki idzie do apki - nie wiadomo, ale zakładam że ten sam co do Multi i innych dekoderów w stacjonarnej usłudze. W Orange GO jest prawdopodobnie ten sam strumień co do 4k Stream.

Jak korzystałem z Muti to miałem odczucie po co to?

Pomijając apki, których miałem nieprzyjemność testować  na dekoderze to sama usługa tv  mogła zostać podana w formie aplikacji. 

Nawet z dyszkę 😉  za taką usługę bym dał a sam telewizor zajął by się przetwarzaniem sygnału.

• 8
  • 20
  • 0

A jeszcze inna sprawą jest to że jak patrzylem na specyfikacje to bebechy ma lepsze multi natomiast stream chodzi szybciej wystarczy zagrac sobie w byle jaka gre i widzisz to odrazu co jest grane ponadto czesto sie zdarza ze wychodzisz z gry wchodzisz do menu które po grze chodzi jak stara... i nie da sie tv ogladac jakby buga zlapal wylaczysz i wlaczysz dekoder i znow mozna ogladac, wniosek z tego prosty nawrzucali na strone glowna reklam i innych rzeczy i co z tego jak bebechy sa lepsze jak potrzebuja wiecej zasobow zeby to obsluzyc 🤡

• 8
  • 20
  • 0

Juz nie mowiac ze wrzucili w dekoder moje sprawy eko faktury wiadomosci, po co to potrzebne komuś? Chyba po to zeby podzespoly mialy co robic🤡jak juz chcieli tak sie bawic w upiekszanie i dodawanie funkcji to powinni dac jeszcze mocniejsze bebechy zeby nie bylo spadków wydajnosci czy to takie trudne dla nich?