- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dysk pvr z uhd 88 do whd 80
rozumiem że ten od UHD88 będzie pasował do WHD80. Tak ku formalności w WHD80 dysk będzie siedział w środku dekodera czy jest przez adapter USB?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@radoslaw_c żeby podłączyć dysk zewnetrzny od 88 ki do 80-ki to trzeba mieć specjalną obudowę dedykowaną do 80-ki. U mnie przez mostek czy inną obudowę niezależna z rynku niestety to nie działało . Nawet dysk od 80-ki był niewidoczny w obudowie że sklepu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
szkoda że nie da się zwykłego HDD po USB podłaczyć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@radoslaw_c powiem tak...Może się i da. Trudno jednak będzie odtworzyć to za każdym razem i to powszechnie, więc tego nie zagwarantuję. Może kiedyś się skuszę na testy masowe...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@radoslaw_cnapisał(-a)rozumiem że ten od UHD88 będzie pasował do WHD80.
ten od UHD88 nie pasuje do niczego. On jest jakoś specjalnie spreparowany, żeby pasował tylko do UHD88. Podłączałem go kiedyś z ciekawości do normalnego sprzętu. Smartctl coś tam pokazywał, ale już coś więcej z nim zrobić, np dump dd, podejrzeć na gparted - nic poza I/O error, jakby był padnięty. A w dekoderze normalnie działał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie będzie działać na whd 80 ponieważ w nim podłącza się usb a uhd 88 wkłada do kieszonki to dwa różne dyski. dyski tylko dedykowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej Dysk dedykowany jest specjalnie formatowany, aby nagrań nie przenosić na inne odbiorniki i nie odtwarzać poza dekoderem. Taki wzór. Podobno i taki dysk można sformatować, aby działał na sprzęcie niezależnym, ale powrót do zapisów na dekoderach Orange stanie się wtedy niemożliwy.
Ogólnie dobranie dysków zewnętrznych do obudowy dysków dedykowanych 80-ki i 88-ki jest teoretycznie niewykonalne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przysłuchuję się tej dyskusji z zainteresowaniem, acz bez możliwości wniesienia przemyśleń opartych na własnych doświadczeniach. Jednakowoż, tak z czystej ciekawości zapytam: wszystkie te dyski po wydłubaniu z kieszonek/obudów są to zwykłe dyski SATA, prawda? Czy w związku z tym jest jakiś problem z zabiegiem odwrotnym, tzn. wszczepieniem normalnego, fabrycznie czystego dysku SATA do takiej (oryginalnej) kieszonki/obudowy? Fizycznie rozumiem nie ma problemu, ale logika dekodera niekoniecznie (czy na 100% nie?) go uzna za warty sformatowania?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 prawdopodobnie dyski dedykowane są zaopatrzone w odpowiedni soft, bo sama obudowa i podłączony do niej zwykły dysk z rynku nie działają. Nie jest widoczny i tyle.
Nie miałem wiele czasu ma testy, ale o ile przełożone z jednej obudowy do drugiej dyski działają, o tyle te same dyski z mostkiem zewnętrznym i obudowa z rynkowymi nie działają. To sprawdzilem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejnapisał(-a)
ten od UHD88 nie pasuje do niczego. On jest jakoś specjalnie spreparowany, żeby pasował tylko do UHD88. Podłączałem go kiedyś z ciekawości do normalnego sprzętu. Smartctl coś tam pokazywał, ale już coś więcej z nim zrobić, np dump dd, podejrzeć na gparted - nic poza I/O error, jakby był padnięty. A w dekoderze normalnie działał.
Wygrzebałem z telefonu fotki dysku dedykowanego dla UHD88, które wykonałem podczas czynienia tamtych eksperymentów: