- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder z Android Tv w Polsce?
Coś wiadomo w temacie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoderem tego raczej nazwać nie można ale testy trwają 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak wygląda temat nagrywania? Będzie taka możliwość?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wątpię aby była możliwość nagrywania na dysku.
To raczej wynika z samego Android TV.
Przykładowo w Mi Box nie można nic zapisać na podłączonym dysku bez rootowania Androida (proszę mnie poprawić jeśli się mylę)
Opcja nagrywania jeśli już to moim zdaniem powinna być implementowana w oparciu o Multinagrywarkę i zapis w chmurze jak ma to miejsce w IWU200 oraz w ICU100 bez dysku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Multinagrywarka to zawracanie głowy (albo sposób na zarabianie dla O). Nie dość że ograniczona funkcjonalność (nie wszystkie kanały, ograniczony czas) to jeszcze za pieniądze.
Niestety jak generalnie jestem zadowolony z usług Orange (a wcześniej także TP) od ponad 25 lat tak w obszarze TV - nagrywanie czuję się wystawiony (choćby przez brak możliwości nabycia dysku do dekodera).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelownapisał(-a)Multinagrywarka to zawracanie głowy (albo sposób na zarabianie dla O). Nie dość że ograniczona funkcjonalność (nie wszystkie kanały, ograniczony czas) to jeszcze za pieniądze.
Niestety jak generalnie jestem zadowolony z usług Orange (a wcześniej także TP) od ponad 25 lat tak w obszarze TV - nagrywanie czuję się wystawiony (choćby przez brak możliwości nabycia dysku do dekodera).
Jak podpisałeś umowę po czerwcu 2019 to Multinagrywarkę masz bezpłatnie, a do dekodera Samsunga możesz podłączyć dowolny zewnętrzny dysk twardy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowę mam starszą. Dekoder Sagem i brak dysku (bo Orange od dawna ich nie sprzedaje). Dekodera na Samsunga nie chcą mi wymienić bo mam VDSL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelow w takim razie pozostaje poszukanie używanego dysku do dekodera na Allegro czy OLX. WIęcej dysków do starych dekoderów raczej nie będzie bo samo Orange nastawia się już raczej na nowy sprzęt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do WHD80 ciężko znaleźć dysk używany do UHD88 jest tego sporo. Oczywiście nawet nie można wymienić WHD80 na IWU200 by mieć chociaż multinagrywarkę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przypadkiem trafiłem na takie info:
Orange Poland
2020 - Poland - DV8555Tutaj: https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-provider/europe-middle-east-africa
A info o sprzęcie tutaj: https://en.sdmctech.com/product/ott-dvb-c-stb_192.html
Czy Orange coś ujawni? Jak to wygląda?