- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder iwu200 traci połaczenie o 3.00 w nocy
@Funbox20 reset urządzenia na WAN podłączonego do switcha nie powinien mieć wpływy na adresację DHCP routera FB, chyba, że ma to wpływ na adresację IP ( zmiana adresów nie powinna mieć miejsca dzięki lease time routera, który dziwny i nieustawialny jest w FB)
Testy, testy. I jeszcze raz testy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obecny adres routera podłączonego równorzędnie z dekoderem do switcha to 192.168.1.63
Takie mam ustawienie routera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Albo irytująca mozaika, albo zwis. Wybór należy do Ciebie.
PS. Dla uniknięcia nieporozumień przestań odnosić się do tej Tendy per "ruter" skoro ustawiłeś ją w tryb AP (zresztą jak najbardziej poprawnie).
PS2. Jeśli powodem problemów miałyby być zakłócenia w adresacji, to by mogło znaczyć, że masz jakiś drugi serwer DHCP w tej samej sieci co FB. Upewnij się że tak nie jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pewnie w tej Tendzie DHCP wisi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Funbox20 to jest właśnie przykład przepływu informacji i nazewnictwa.
Masz router, ale nie router. Tryb Access Pointa jest absolutnie czym innym w sieci LAN. Zmienia to diametralnie jej widok. Wyjaśnisz mi po co restartować AP o 3 w nocy???
Jeśli przy restarcie to coś byłoby podłączone do portu switcha jako uplinku, to przez chwilę mogłoby nadawać własny DHCP w ta sieć, co mogłoby powodować jej zwis i zawieszanie się dekodera. Wyłącz restarty i sprawdź co się dzieje. Ja bym powylączał wszystkie urządzenia i je kolejno podłączał, aby znaleźć co mi śmieci..
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »