- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder i switche
@JerzyMarian1 wszystko przez FB, a co za nim podepniesz to Twoja sprawa..
Wariant 2 ONT Orange i co za nim podepniesz to Twoja sprawa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder i switche
W moim przypadku nie wykonalne. Musi być przez switche. Chyba rzeczywiście zrezygnuję z tego operatora. Umowa dopiero zawarta ale nabiorę w tym czasie doświadczenia. Wszystko też zmierza w kierunku zrezygnowania z tv i pozostania z Netflixem( aplikacja w telewizorze), HBO( aplikacja w telewizorze i Apple TV) i Apple TV (przystawka).
Dziękuję za porady i chęć pomocy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder i switche
@JerzyMarian1 nie ma się co zrażać..my tylko uprzedzamy, że nie będzie łatwo. Nie, że niemożliwe...my też nie jesteśmy w stanie ogarnąć każdej konfiguracji sprzętowej i przewidzieć jak to będzie działać...każda sieć i dom są inne i oczekiwania również
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder i switche
Rzecz w tym, że problemy zaczęły się gdy podłączyłem dekodery Orange. W tej chwili mocno oni „minusują” i będzie problemu z nie przedłużeniem umowy.
Ps. W forum użytkowników Microsoftu biorą udział specjaliści z Microsoftu i sami udzielają rad. Zdaje się, że w tym forum coś takiego nie ma miejsca. Są tylko życzliwi entuzjaści, którzy starają się pomóc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder i switche
@JerzyMarian1 pracownicy Orange po pracy pomagają i entuzjaści 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder i switche
sam używam często tych switchów tplinka (gigabitowych) iii dekoderów tak połączonych i wszystko śmiga jak należy więc nie wiem czemu tutaj to się nie dzieje...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder i switche
@CyberMycha ty tak na poważnie z tymi switchami 😐
Internet przyjemnie wszystko, ale w realu jest inaczej 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder i switche
Jeszcze nie wypożyczyłem wzmacniacza.
Trochę poeksperymentowalem. Wyszło mi z tych „badań”, że zakłócenia dżwieku na drugim dekoderze (ICU 100) występuję, kiedy oglądam HBO na aplikacji HBO telewizora. W przypadku korzystania HBO na przystawce Apple TV ten efekt nie występuje. Myśle, że to przypadek.
Ps. W moim przypadku, żeby było śmieszniej, to IWU 200 lepiej niż ICU 100 współpracuje z telewizorem Samsung QE75Q95TAT - dwa samsungi nie lubią się? Drugi telewizor to 10 letnie Sony i gadają jak miło.