- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder ICU 100 a telewizor Manta
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie jest podobnie że obraz z laptopa np działa, dekoder pod inny telewizor działa, tylko że przy włączaniu dekodera logo Orange się pokazuje, dopiero kiedy się uwierzytelni i pobierze listę kanałów, kafelki pojawiają się na ułamek sekundy po czym znikają i ekran robi się czarny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Stawiam na nieprawidłową obsługę HDCP przez telewizor.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest szansa żeby to zadziałało? Ewentualnie inny dekoder? Niedawno miałem z innej firmy telewizję ze światłowodu i dekoder tamtej firmy na telewizorze Manty odbierał bez zarzutów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zajrzałem do instrukcji obsługi tego telewizora. Zauważyłem coś takiego jak "Tryb PC". Może, ale to tylko moje domysły, ten tryb wyłącza HDCP , aby zwiększyć kompatybilność? Może spróbuj wyłączyć tryb PC?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety nie. Z Manuala wynika, że PC Mode dotyczy złącza VGA, ale jak nie działa to ratujemy się, czym sie da... A nuż się uda? Napisane jest tylko, że jest coś takiego jak PC Mode, ale nie widzę nic więcej w user manual
https://instrukcje.manta.com.pl/instrukcje%20obs%C5%82ugi%20%20owners%20manuals/LED94901S.pdf
Poza tym ten dekoder ma złącze AV:
AV out, czyli można je wykorzystać do podłączenia TV. Z tym że to złącze analogowe. Jakość obrazu będzie słaba...
+ Z tego co widzę w TV masz złącze AV IN. Jako tymczasowe rozwiązanie możesz tego użyć...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wasyliefnapisał(-a)Jest szansa żeby to zadziałało? Ewentualnie inny dekoder? Niedawno miałem z innej firmy telewizję ze światłowodu i dekoder tamtej firmy na telewizorze Manty odbierał bez zarzutów
Niestety nie wiadomo. Ja bym jeszcze powalczył z tym dekoderem.
Przede wszystkim można spróbować tego połączenia AV - przynajmniej coś będzie widać i można będzie próbować zmieniać opcje w dekoderze. Choćby wyłączyć/włączyć CEC, czy przestawić rozdzielczość. A może jakieś kody błędów się pojawią, kto wie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na infolinii Orange powiedzieli że mam zaaktualizować telewizor, pan ze swojej strony zrestartowal mi dekoder ale ponowna konfiguracja na nic się zdała . Dzwoniłem do Manty mają mi podesłać instrukcje do aktualizacji oprogramowania tv zobaczymy co z tego wyjdzie. Może w tym leży szkopuł .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wasyliefnapisał(-a)Dzwoniłem do Manty mają mi podesłać instrukcje do aktualizacji oprogramowania tv zobaczymy co z tego wyjdzie
a podeślą Ci coś innego niż @atlas_cudow już podesłał? Lub coś innego niż to co powinineś dostać wraz z TV? Zacznij od strony 29, ewentualnie najpierw od 25.