Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dekoder ICU 100 a telewizor Manta

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2440
  • 11648
  • 99

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 35
  • 104
  • 0

U mnie jest podobnie że obraz z laptopa np działa, dekoder pod inny telewizor działa, tylko że przy włączaniu dekodera logo Orange się pokazuje, dopiero kiedy się uwierzytelni i pobierze listę kanałów, kafelki pojawiają się na ułamek sekundy po czym znikają i ekran robi się czarny.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2440
  • 11648
  • 99

Stawiam na nieprawidłową obsługę HDCP przez telewizor.

• 35
  • 104
  • 0

Jest szansa żeby to zadziałało? Ewentualnie inny dekoder? Niedawno miałem z innej firmy telewizję ze światłowodu i dekoder tamtej firmy na telewizorze Manty odbierał bez zarzutów 

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1016
  • 4195
  • 19

Zajrzałem do instrukcji obsługi tego telewizora. Zauważyłem coś takiego jak "Tryb PC". Może, ale to tylko moje domysły, ten tryb wyłącza HDCP , aby zwiększyć kompatybilność? Może spróbuj wyłączyć tryb PC?

• 35
  • 104
  • 0

A wiesz jak to wyłączyć? 

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1016
  • 4195
  • 19

Niestety nie. Z Manuala wynika, że PC Mode dotyczy złącza VGA, ale jak nie działa to ratujemy się, czym sie da... A nuż się uda?  Napisane jest tylko, że jest coś takiego jak PC Mode, ale nie widzę nic więcej w user manual

https://instrukcje.manta.com.pl/instrukcje%20obs%C5%82ugi%20%20owners%20manuals/LED94901S.pdf

atlas_cudow_0-1738670180691.png

Poza tym ten dekoder ma złącze AV:

atlas_cudow_0-1738670716439.png

AV out, czyli  można je wykorzystać do podłączenia TV. Z tym że to złącze analogowe. Jakość obrazu będzie słaba...

+ Z tego co widzę w TV masz złącze AV IN.  Jako tymczasowe rozwiązanie możesz tego użyć...

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6993
  • 28695
  • 228

@wasyliefnapisał(-a)

Jest szansa żeby to zadziałało? Ewentualnie inny dekoder? Niedawno miałem z innej firmy telewizję ze światłowodu i dekoder tamtej firmy na telewizorze Manty odbierał bez zarzutów 

Niestety nie wiadomo. Ja bym jeszcze powalczył z tym dekoderem.

Przede wszystkim można spróbować tego połączenia AV - przynajmniej coś będzie widać i można będzie próbować zmieniać opcje w dekoderze. Choćby wyłączyć/włączyć CEC, czy przestawić rozdzielczość. A może jakieś kody błędów się pojawią, kto wie.

• 35
  • 104
  • 0

Na infolinii Orange powiedzieli że mam zaaktualizować telewizor, pan ze swojej strony zrestartowal mi dekoder ale ponowna konfiguracja na nic się zdała . Dzwoniłem do Manty mają mi podesłać instrukcje do aktualizacji oprogramowania tv zobaczymy co z tego wyjdzie. Może w tym leży szkopuł . 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2410
  • 9276
  • 35

@wasyliefnapisał(-a)

Dzwoniłem do Manty mają mi podesłać instrukcje do aktualizacji oprogramowania tv zobaczymy co z tego wyjdzie

a podeślą Ci coś innego niż @atlas_cudow już podesłał? Lub coś innego niż to co powinineś dostać wraz z TV? Zacznij od strony 29, ewentualnie najpierw od 25.