- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder DVB-T2, czy odbiornik tv w tej technologii?
Jesli chodzi o wybor dekodera to tutaj jest fajny kanal gdzie sa testy roznych modeli https://youtube.com/c/TabletradarSmartTest
Ja osobiscie bede wybieral cos z marki WIWA z uwagi na to ze plik nagrany na pendrivue/dysku mozna odtworzyc na komputerze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@byczyn_86 , fajnie się prezentuje i jest zachwalany, ale jak pokazałem żonie na pełnym ekranie, to jednak zdecydowanie optuje za nowym odbiornikiem tv. Czyli jest zgodna z sugestią @ketrasaArtur . Tylko w takim razie, sam dekoder odpada, bo żona "zawsze" ma rację😊 Pozostaje model Samsunga i czy ma znaczenie kupno w ich sklepie, czy wśród zajmujących się ich dystrybucją? Qrcze! Ja to mam ciągle zagwozdkę, bo żona widzi, ale nie zawsze jest zdecydowana. Też tak macie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub najlepiej TV dobrać: przekątna w calach, odległość w metrach przez 10, czyli 55 cali, to odległość do oglądania 5,5 metra.
Uwzględnij również miejsce na TV.
Miałem sytuację, sąsiadka poszła do sklepu kupić TV. W sklepie wydawał jej się mały 55 cali, więc kupiła 90 cali. Ledwo jej się zmieścił na stoliku. Pod sufitem nawet palca nie dało się wcisnąć. Długość pokoju 3 metry, a do komfortowego oglądania powinno być 9 😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rodzice ostatnio kupili Samsunga 55 cali. Nie powiem obraz piekny, dzwiek super. Model Samsung QE55QN85AAT poczytaj sobie. Na poczatku wydawal sie duzy, ale teraz jest jak najbardziej odpowiedni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej jak się napisy na pilocie nie powycierają po miesiącu. Ale trudno to sprawdzić przed zakupem.
Oto pilot od popularnego w pierwszej kampanii DVB-T dekodera marki Opticum
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejnapisał(-a)Najlepiej jak się napisy na pilocie nie powycierają po miesiącu. Ale trudno to sprawdzić przed zakupem.
@bronzub w moim Samsungu napisy na pilocie są nie do zdarcia. TV ma już ponad 10 lat. To jeszcze model bez cyfrowego dekodera. Ale do mnie sygnał naziemnej TV dociera w tak ograniczonym zakresie, że jest to bez praktycznego znaczenia. Głównie dlatego dawno już przerzuciłem się na odbiór z innych źródeł, które i tak wymagają swoich dekoderów. Tak że ta nadchodząca zmiana ani mnie ziębi ani grzeje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub zafunduj sobie porządny TV, największy na jaki cię stać, taki co żonie się spodoba 🤣
Życie jest krótkie 😆
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)@bronzub najlepiej TV dobrać: przekątna w calach, odległość w metrach przez 10, czyli 55 cali, to odległość do oglądania 5,5 metra.
Uwzględnij również miejsce na TV.
Miałem sytuację, sąsiadka poszła do sklepu kupić TV. W sklepie wydawał jej się mały 55 cali, więc kupiła 90 cali. Ledwo jej się zmieścił na stoliku. Pod sufitem nawet palca nie dało się wcisnąć. Długość pokoju 3 metry, a do komfortowego oglądania powinno być 9 😊
@ketrasaArtur ja słyszałem o innym przeliczniku i taki zastosowałem jak kupowałem swoje cudo, poczytaj tu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 dzięki za informacje o przeliczniku. Raczej z tego nie skorzystam, bo nie zamierzam wymieniać TV. Pewnie jak padnie, to wogole nowego nie kupię. Nie ma takiej potrzeby.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur wstawiając ten przelicznik miałem na myśli to że przelicznik przedstawiony przez Ciebie za bardzo zawyża odległość widza od ekranu.