- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam Was wszystkich i mam nadzieję że ktoś pomoże mi rozwiązać pewną ciekawostkę.
Mam multiroom ICU100 + 4K stream w IPTV.
Czy ktoś mi może napisać jak dodać na dekoderze 4K Stream kanały do ulubionych? Na pilocie nie ma takiego przycisku, a w menu wyboru kanałów wyświetla mi że nie dodałem kanałów do ulubionych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, sam znalazłem i o ile nie mogę napisać, że Wasza wypowiedź była rozwiązaniem, to nasunęła mnie na prawidłowy tok rozumowania.
Otóż Dekoder 4K Stream nie jest stricte dekoderem z własnym menu tylko przystawką do TV na Androidzie kanały ogląda się w uruchomionej na przystawce aplikacji i to było kluczowe aby nie szukać tego w menu programów jak to robiłem wcześniej i jak sugerował to Agat13.
Podaję rozwiązanie jakby ktoś potrzebował na przyszłość:
Uruchomić przystawkę > uruchomić "Orange TV" > wybrać kanał z listy programów / numerycznie > jak się pojawi program i zacznie odtwarzać, wcisnąć "OK" (pojawi się nazwa kanału, opcja pauzy/nagrywania, wyboru napisów i ścieżki dźwiękowej) > teraz strzałką w lewo aż się pojawi gwiazdka i na gwiazdce "OK".
Trochę to upierdliwe, bo trzeba tak dodawać każdy program z osobna, ale nie znalazłem innego rozwiązania.
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder 4K - jak dodać kanały do ulubionych?
@GustawPol Dekoder Samsung ICU 100 | Orange Polska instrukcja punkt 5
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 jesteś pewien że dek 4K Stream ma to samo menu i te same możliwości co ICU 100?, mi się zdaje że nie można ustawić na nim listy kanałów ulubionych...ale może się mylę 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 Oficjalnej instrukcji nie znalazłem, a w info było, że multiroom jest też na ICU100, więc zamieściłem. Szukam opisu dla dekodera 4K Stream...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, sam znalazłem i o ile nie mogę napisać, że Wasza wypowiedź była rozwiązaniem, to nasunęła mnie na prawidłowy tok rozumowania.
Otóż Dekoder 4K Stream nie jest stricte dekoderem z własnym menu tylko przystawką do TV na Androidzie kanały ogląda się w uruchomionej na przystawce aplikacji i to było kluczowe aby nie szukać tego w menu programów jak to robiłem wcześniej i jak sugerował to Agat13.
Podaję rozwiązanie jakby ktoś potrzebował na przyszłość:
Uruchomić przystawkę > uruchomić "Orange TV" > wybrać kanał z listy programów / numerycznie > jak się pojawi program i zacznie odtwarzać, wcisnąć "OK" (pojawi się nazwa kanału, opcja pauzy/nagrywania, wyboru napisów i ścieżki dźwiękowej) > teraz strzałką w lewo aż się pojawi gwiazdka i na gwiazdce "OK".
Trochę to upierdliwe, bo trzeba tak dodawać każdy program z osobna, ale nie znalazłem innego rozwiązania.
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@GustawPol dobrze że udało Ci się znaleźć rozwiązanie i fajnie że się nim podzieliłeś (faktycznie trochę zawiłe - powinien być przycisk np. z gwiazdką na pilocie).
PS.
Przy okazji trochę słabo że w "omnibooku" nie ma opisu jak to zrobić...