- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder 4K Stream - problem z kodem dostępu
@Ajoterto spróbuj się skontaktować jutro z Orange w tej kwestii. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ajoter problem zapewne jest z samym kontem po stronie serwera IPTV. Tu zwykle działania nie pomogą, tylko ogarnięty konsultant, który zgłosi to do techniki
Postaraj się iść w tą stronę w rozmowie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj odwiedził mnie technik, wszystkie czynności które ja robiłem zrobił ponownie technik ale przy okazji wisiał na telefonie z kimś chyba z centrali Orange. Niestety ale po około godzinie się poddał. Zlecił ponowną, kolejną wymianę już dekodera. Technik powiedział, że jak to nie pomoże to zostanie usunięte moje konto i utworzone na nowo. W drodze do salonu po dekoder dostaje sms uszkodzenie zostało naprawione. Myślę super, wracam z nowym dekoderem do domu podłączam a tam "podaj kod dostępu" 😡. Kiknąlem w zleceniiu w linka ze nie potwierdzam działania usługi i dałem sobie spokoj z tym całym Orange. Dzisiaj rano z racji wolnego odpalam sobie PSa, pomyślałem sprawdzę a tam moim oczą ukazuje się taka plansza
.
Wpisałem nazwie użytkownika i kod poufny z aplikacjo moj orange i TV ruszyło. 😁 Nie wiem co Orange zrobiło, no ale przynajmniej działa. Z tego co tylko widze na swoim koncie to nr seryjne dekodera nie zgadza sie z numerem dekodera który obecnie mam... 😋 Moze moje wypociny się kiedyś komuś przydadzą 😉
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To super, że już działa. @Ajoter jednak waleczność do końca się opłacała. Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ajoter cierpliwe znoszenie kolejnych wymian sprzętu, wizyty technika zaowocowało najprawdopodobniej przekazaniem problemu do działu technicznego, który się problemem zajął. Inaczej reagują na opis i reklamacje użytkownika, a inaczej przekazana z poziomu technika ( tym bardziej, że oznaczyłeś, że nie zostało naprawione mimo wizyty montera)
Ktoś eskalował problem na wyższy poziom i tyle. Przez co faktycznie wina nie leżała po stronie sprzętu czy niewłaściwej konfiguracji usługi, a był to błąd systemowy, CBDU...
- 1
- 2
- Następny »