Dekoder 4K Multi - znikające ulubione programy

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 60
  • 191
  • 1

Po lekturze forum wiadomo, że w poprzednich latach problem istniał z poprzednimi dekoderami.

Podobnie było w UPC/Play. W dekoderach znikały wcześniej mozolnie ustawiane ulubione programy.

Czy też macie tak samo w przypadku dekodera 4K Multi ?

* Temat przeniosłem z kategorii Telewizja (etykieta: kanał tv) - Wiktor

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35089
  • 293

A, chodzi o dekoder Multi... No do tego sprzętu nie miałem jeszcze dostępu więc się nie wypowiem. Wiem że był pomysł wprowadzenia osobnej grupy/listy kanałów pn. "Mój pakiet" (która nota bene jest i działa w dekoderze 4k Stream), i przez jakiś czas grupa pod taką nazwą istniała, tyle że nadal zawierała wszystkie kanały. Przy którejś aktualizacji wypadła. Może mieszanie listami destabilizuje "ulubione"?
Trochę to naciągane, ja bym poeksperymentował na Twoim miejscu, i jeśli powtarzałoby się to zachowanie to reklamowałbym dekoder.
Skoro podobne cuda działy się na zupełnie innym sprzęcie, to może masz niestabilne zasilanie? Sprawdzałeś jakie masz napięcie w gniazdkach? Kiedyś miałem sytuację że przez kilka miesięcy ledwie 185V na jednej z faz było, ze szkodą dla podłączonej do niej elektroniki.
Oczywiście to tylko spekulacje, pewnie po prostu masz pecha.

PS. Mojego ICU100 wyłączam codziennie i lista ulubionych nigdy mi się nie wyzerowała. Czyli będzie już ze cztery lata.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 ODPOW. 15

• 8676
  • 35089
  • 293

Nie słyszałem żeby lista ulubionych kanałów komukolwiek się zresetowała na którymkolwiek dekoderze Orange. Możesz wskazać te lektury na które się powołujesz?

• 60
  • 191
  • 1

Nie jest tajemnicą że od lat ulubione programy są usuwane z list.

W naszej wyszukiwarkę wystarczy wpisać : ulubione programy.

Co do UPC/Play polecam lekturę forum. Nierozwiązany temat istnieje od lat.

U mnie ulubione po wpisaniu na listę od samego początku znikają.

Czy w takim razie wystarczy zgłoszenie? Co mam reklamować? Wadliwy dekoder czy usługę? 

• 8676
  • 35089
  • 293

No wpisałem w wyszukiwarkę sugerowaną frazę i najnowsze posty jakie znalazłem są z 2017 roku i dotyczą antycznych dekoderów, dawno wycofanych z oferty. Siejesz panikę @JinX.

• 60
  • 191
  • 1

Nie sieję paniki, szukam jedynie rozwiązania, na które niestety nie udzieliłeś odpowiedzi. 

Zadałem pytanie i poza Tobą nikt jeszcze się nie wypowiedział, a Ty już autokratywnie wypowiedziałeś się skacząc na mnie.  

• 8676
  • 35089
  • 293

Jeśli poczułeś się urażony @JinX to przeprasza, nie było moją intencją skakanie na kogokolwiek. Po prostu nigdy żaden kanał mi z listy nie zniknął bez powodu. Jeśli tobie znikają, to napisz coś więcej, może znajdzie się rozwiązanie.

• 60
  • 191
  • 1

Usługi Orange z dekoderem Multi 4K mam od maja br. 

Na samym początku dodałem do ulubionych własne kanały.

Po kilku dniach wszystkie zapisane zniknęły z listy i pojawił się komunikat: Brak kanałów w tej kategorii

Kilka razy od tego czasu ponownie wpisywałem na listę ulubionych.

Ostatni raz robiłem to kilka dni temu i po ponownym włączeniu TV zawsze to samo. Brak ulubionych kanałów.

Dodam, że dekoder cały czas był stand by, nie był resetowany, zwyczajnie wyłączany razem z TV.

Funbox również. Bez resetu. 

Wcześniej byłem w UPC/Play i było tak samo. Ulubione zazwyczaj po wyłączeniu dekodera i ponownym włączeniu, następnego dnia znikały z listy.  

• 8676
  • 35089
  • 293

A, chodzi o dekoder Multi... No do tego sprzętu nie miałem jeszcze dostępu więc się nie wypowiem. Wiem że był pomysł wprowadzenia osobnej grupy/listy kanałów pn. "Mój pakiet" (która nota bene jest i działa w dekoderze 4k Stream), i przez jakiś czas grupa pod taką nazwą istniała, tyle że nadal zawierała wszystkie kanały. Przy którejś aktualizacji wypadła. Może mieszanie listami destabilizuje "ulubione"?
Trochę to naciągane, ja bym poeksperymentował na Twoim miejscu, i jeśli powtarzałoby się to zachowanie to reklamowałbym dekoder.
Skoro podobne cuda działy się na zupełnie innym sprzęcie, to może masz niestabilne zasilanie? Sprawdzałeś jakie masz napięcie w gniazdkach? Kiedyś miałem sytuację że przez kilka miesięcy ledwie 185V na jednej z faz było, ze szkodą dla podłączonej do niej elektroniki.
Oczywiście to tylko spekulacje, pewnie po prostu masz pecha.

PS. Mojego ICU100 wyłączam codziennie i lista ulubionych nigdy mi się nie wyzerowała. Czyli będzie już ze cztery lata.

• 60
  • 191
  • 1

Napięcie w sieci mam stabilne- 230V (+-) 5V. 

Wczoraj zresetowałem dekoder i ponownie ustawiłem trochę ulubionych.

Nie zawsze śledziłem czy je mam, po prostu na jakiś czas odpuściłem sobie temat.

Zobaczymy, poczekamy, zazwyczaj ulubione znikają w ciągu kilku dni.

Dam znać. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15592
  • 64163
  • 825

@JinX  żeby doprecyzować: ustawiasz ulubione. Wyłączasz dekoder i po ponownym włączeniu nie zostają przywrócone i brak całkowicie ulubionych? Opisz dokładnie scenariusz