Czy dekoder 4K Multi zadziała na linii innego dostawcy internetu

ROZWIĄZANE

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6617
  • 17109
  • 89

"Czy dekoder 4K Multi od Orange będzie działał z innym dostawcą internetu, czy musi być podłączony do światłowodu Orange? Czy ten dekoder działa również na linii miedzianej?" i czy można zagranicą go używać jeśli działa z uslugą internetową u innego dostawcy?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40635
  • 1403
3 ODPOW. 3

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64167
  • 825

@Citi2017  odpowiem przewrotnie, to Android....

Na miedzi będzie działał pod warunkiem VDSL, ale chyba nie wydają, bo tak jest ustawiony zasób nie podstawiając  się w zamówieniu. Poza tym ten dekoder musi mieć jakiś login i hasło do jakiejś usługi...

Do VDSL nie przypiszesz...usługa poza tym musi mieć ścieżki przypisane do serwera TV. 

Co do zagranicy, nie wypowiem się...nie wypada, a generalnie nie wolno zmieniać miejsca odbierania poza adres w umowie 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40635
  • 1403

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Jeśli pytasz czy będzie na nim działała IP TV od Orange, to na 100% nie, na pytania o dostępność poza siecią Orange. Myślę że jednak normalnie wystartuje i inne aplikacje będą działały normalnie. Jeśli zapytasz o to oficjalne czynniki to też tak odpowiedzą, jeśli będą chciały zachować konsekwencję, albowiem IP TV jest według nich świadczona w obrębie sieci Orange PL.

Natomiast ja uważam, że sygnał IP TV do tego dekodera jest przesyłany wyłącznie przez intranet operatora, protokołem multicast, tak samo jak do dekoderów ICU100 i IWU200. Konsekwentnie, na linii miedzianej powinien zadziałać, a poza łączem stacjonarnym Orange nie, ale trik polega na tym, że żeby to zadziałało, to dekoder musi być przypisany do danego łącza stałego (w SYSTEMIE). Na pewno nie będzie więc "działał", w sensie IP TV, poza warunkami umowy do której jest wypożyczany.