- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czarny ekran w orange tv, brak sygnału
Witam, mam pewien problem otóż od dłuższego czasu nie działa mi telewizja orange tylko czarny ekran mi się ukazuje. Gdy wchodzę w ustawienia klikając na pilocie d c d i wybierając opcje tv satelita wyświetla mi się że moc sygnału jest równa zeru a jakość około 80. był już u mnie fachowiec od anteny i sprawdził czy antena jest dobrze ustawiona. Dlaczego wię moc sygnału jest zerowa? może kabel mam uszkodzony, ale wtedy chyba jakość też byłaby równa zeru. Resetowałem już dekoder i nie wiem co dalej mam robić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Uxil Gdzieś tu na forum takie tematy były już poruszane, można między innymi tam przeczytać, że czasami "talerz" jest ustawiony na złego satelitę.... Specjalistą nie jestem, ale od parunastu lat używam jakiegoś dekodera satelitarnego ... jeżeli którychś z parametrów jest na zero, to znaczy że albo urządzenia/kable są uszkodzone albo antena jest źle ustawiona... Aktualnie mam zestaw z dwoma konwerterami (zez) i przełącznikiem Diseqc - na satelity hotbird i astra... który samodzielnie ustawiłem. Niedawno wymieniłem część okablowania... Czasami przy zbyt długim wyłączeniu lub skokach napięcia dekoder potrafi "zapomnieć" ustawień... więc sprawdzam ustawienia i na wszelki wypadek "przeinstalowuję kanały i wszystko gra.... zaznaczam, że ten opis nie dotyczy pakietu satelitarnego od Orange. Ale sądzę, że to czyj pakiet chcesz odbierać ma drugorzędne znaczenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Uxil Czy fachowiec od anteny miał inny dekoder ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktorna początek daje jeden temat do przejrzenia co robić z tym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widać, że autor - @Uxil nie jest już zainteresowany dalszą dyskusją . (No chyba że się wielce pomylę i dzięki naszym jesiennym wpisom wróci do wakacyjnego tematu? ).
I dlatego na wszelki wypadek wyłuszczę Mu krótki opis naszej społecznościowej zasady :
- jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk
Podziękujesz w ten sposób osobie, która pomogła i pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.
A nuż wpis @Misiek62 okazał się dla niego pomocny :0.
PS: dalszą dyskusję, co można byłoby zrobić w tego typu tematach, prowadźmy już na PW bądź w zamkniętej grupie.