Nie można wyświetlić tego widżeta.

Aktualizacja oprogramowania dekodera Samsung ICU 100

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2541
  • 13715
  • 66

@colin23 gro dekoderów operatorów taka jest i aktualizacja cudów nie zrobi, poprawia tylko krytyczne błędy, najlepiej jakby była aplikacja na TV 😎

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6550
  • 26839
  • 217

Z całym należnym szacunkiem.

Jednak dekodery oferowane przez Orange odbiegają. I raczej nie w górę.

Kiedy zaczynałem moją przygodę z IPTV od Orange, miałem okazję jednocześnie korzystać z dekodera IWU200 oraz satelitarnego od C+. Ten satelitarny to był średni dekoder z dyskiem z ówczesnej oferty, było na niego sporo skarg i trudno byłoby mi nazwać go idealnym. Jednak, w porównaniu z nim IWU200 wypadał tragicznie pod każdym względem. Intuicyjność międzymordzia, czytelność opcji, responsywność, nachalne reklamy... Kolejne poprawki niewiele poprawiły. Przesiadka na ICU100 dołożyła niezapomniane przygody z dyskami i dziwaczne problemy z nagrywaniem - zupełnie nieznane na satelitarnym dekoderze wspomnianym wcześniej.

Kolejne pomysły na dekodery oparte ma Android TV także nie są lekarstwem; każdy z tych dwóch dekoderów ma jakieś niezrozumiałe niedoróbki i problemy których być nie powinno.

Tak że nie zgadzam się z tezą jakoby nasze, jako klientów, wymagania wobe tego sprzętu były jakieś irracjonalnie wygórowane. Te dekodery spokojnie mógłby być lepsze, gdyby ich oprogramowanie było zrobione jak należy.