- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Można dekoder 4K Multi tak ustawić żeby po włączeniu pojawiały się od razu kanały telewizyjne? Dekoder ma służyć starszym osobom i wszelkiej maści aplikacje i inne "udogodnienia" nie są im potrzebne. Im p
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@B890napisał(-a)
No właśnie, przydałaby się opcja startu od razu telewizji. Jeśli na innym dekoderze jest to możliwe to Orange powinien ją wprowadzić także na 4K Multi.
Dla porządku: na żadnym dekoderze Orange nie startuje "od razu" czysty program TV. Zawsze jest on przykryty jakimś menu. W dekoderach nie-androidowych jest to monstrualna mozaika zasłaniająca cały obraz, wierzcie mi na androidowych nie jest jeszcze tak źle.
Natomiast stanowisko operatora w tej kwestii jest niezmienne: większość(!) klientów po prostu kocha te menu i dla tych kilku którzy woleliby żeby dekoder budził się na ostatnio oglądanym kanale, a nie na menu, Orange nie zmieni tej polityki i nie umożliwi wyłączania tego menu startowego bez naciskania dowolnego przycisku na pilocie. Nie, ponieważ Orange uważa że tak jest lepiej. Naprawdę to nie rozumiem tej postawy, ale cóż, z koniem kopał się nie będę.
Bardzo wątpię też aby na dekoderze Multi dało się to uprościć: to mi wygląda na właściwość aplikacji Orange TV, nie dekodera jako takiego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
4K Multi - tylko telewizja
@B890 niestety nie można. Strona startowa systemu android jest obowiązkowa
Tak naprawdę tv jest tylko jednym z elementów menu, a więc wybór należy do użytkowników.
Ty wybierasz tv, a inny pozostałe serwisy medialne.
Tak to niestety jest zrobione w tym systemie, bo stare dekodery miały Linux i służyły tylko do oglądania TV ( no, może z opcją systemową dodaną, Netflixa)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie wiem. Na Stream 4k, czyli też dekoderze androidowym z aplikacją Orange TV moja mama - seniorka - ma tak ustawione ze po włączeniu startuje program telewizyjny. Dostęp do innych aplikacji jest dopiero po przejściu do menu głównego pilotem. Nie rozumiem czemu na Multi mialoby być inaczej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Technicznie w Android nie ma żadnych przeciwwskazań, aby coś takiego ustawić . To system, jak każdy inny i daje możliwość dodawania czegoś do autostartu, z odpowiednim parametrem. Byłoby bardzo dziwne, że nie ma takiej funkcjonalności natywnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po włączeniu dekodera uruchamia się ostatnio oglądany kanał, ale tak jakby w tle, jak widac na foto. Aby zamknąć podgląd aplikacji, trzeba kliknąć ok, wstecz lub zmianę kanałów +/-. Nie znalazłem jednak ustawienia, który wyłącza taki podgląd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie, przydałaby się opcja startu od razu telewizji. Jeśli na innym dekoderze jest to możliwe to Orange powinien ją wprowadzić także na 4K Multi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
może jakaś mądra głowa napisze prostą apke co będzie się uruchamiać raz po starcie systemu i emulować wciśnięcie guzika ORANGE czy jakiegokolwiek innego chowającego ekran startowy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@B890napisał(-a)
Dla porządku: na żadnym dekoderze Orange nie startuje "od razu" czysty program TV. Zawsze jest on przykryty jakimś menu. W dekoderach nie-androidowych jest to monstrualna mozaika zasłaniająca cały obraz, wierzcie mi na androidowych nie jest jeszcze tak źle.
Natomiast stanowisko operatora w tej kwestii jest niezmienne: większość(!) klientów po prostu kocha te menu i dla tych kilku którzy woleliby żeby dekoder budził się na ostatnio oglądanym kanale, a nie na menu, Orange nie zmieni tej polityki i nie umożliwi wyłączania tego menu startowego bez naciskania dowolnego przycisku na pilocie. Nie, ponieważ Orange uważa że tak jest lepiej. Naprawdę to nie rozumiem tej postawy, ale cóż, z koniem kopał się nie będę.
Bardzo wątpię też aby na dekoderze Multi dało się to uprościć: to mi wygląda na właściwość aplikacji Orange TV, nie dekodera jako takiego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Już dwa razy zdarzyło się że dekoder "wisiał" na komunikacie - Trwa wczytywanie usługi telewizyjnej. Pomagał tylko reset dekodera. Co jest nie tak że tak się dzieje?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »