- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
4K Multi czy dostał aktualizację do Androida 14
@janio1 aktualizacja trwa, a jak wiemy dzieje się to etapami. Nie wszyscy dostaną od razu. Poczekaj, dojdzie i do Ciebie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JinXnapisał(-a)5.24.294 z dnia 2 marca
Android 14
Jedyne co zauważyłem, że można już normalnie sterować głośnością poprzez CEC-HDMI.
Innych zmian nie widać 😁
Często są zmiany pod spodem. Można sprawdzic changelog między wersjami 12 vs 14. Ciekawą zmianą w 14 i wydaje się mającą wpływ na dekder to "added support for Ultra HDR, to take and display high dynamic range photos with HDR compatible cameras and displays" - Ultra HDR Image Format v1.1 | Android media | Android Developers.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przywracanie dekodera do ustawień fabrycznych może wymusić pobranie nowego firmware.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JinX tu niestety nie. To są planowane aktualizacje. Nadrzędnie narzucone konkretnym usługom. Próbowałem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadal Android 12. Czy aby na pewno multi dostaje aktualizację? Może nie dla wszystkich dekoderów? Czekam cierpliwie.Wymusić w żaden sposób nie można.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam już Androida 14.
I z tą aktualizacją bym się raczej nie śpieszył. A dlaczego?
Do tej pory dekoder działał optymalnie, nic się nie zacinało, nie przerywało. Prawie cały rok.
Obecnie gdy korzystam z pauzy lub przewijania często zdarza się, że trzeba klikać dwukrotnie, gdyż za pierwszym razem pilot nie załapuje komendy. Ponadto przy tych komendach od czasu do czasu przeskakuje na sąsiednie kanały i zamiast przewinięcia kadru wskakuje nam zupełnie inny kanał TV.
Ulubione bez zmian. Znikają i pojawiają się Wszystkie. Tu nie zmieniło się nic. A szkoda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JinXnapisał(-a)
Mam już Androida 14.
I z tą aktualizacją bym się raczej nie śpieszył. A dlaczego?
Do tej pory dekoder działał optymalnie, nic się nie zacinało, nie przerywało. Prawie cały rok.
Może i racja, tylko nie mamy na to wpływu. Aktualizacja sama się dzieje. Jeśli mam ją dostać to tak się stanie. Pytanie tylko kiedy? No ale cierpliwości może wcale?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po tej aktualizacji występuje (przynajmniej u mnie) problem z zanikaniem dźwięku. Po włączeniu np. HBO Max, dźwięk się pojawia, a następnie znika. Pomaga użycie na pilocie przycisku "+" albo "-" .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Za chwilę powinieneś dostać kolejną aktualizację, tym razem tylko nakładki Orange Tv. Rozwiązuje ona problem , o którym piszesz, ale też nie jest idealna. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd, ale ta najnowsza ma niewielkie wady. Muszę np. na nowo sparować pilota.