4K Multi czy dostał aktualizację do Androida 14

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@janio1  aktualizacja trwa, a jak wiemy dzieje się to etapami. Nie wszyscy dostaną od razu. Poczekaj, dojdzie i do Ciebie 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2492
  • 10997
  • 94

@JinXnapisał(-a)

5.24.294 z dnia 2 marca

Android 14

Jedyne co zauważyłem, że można już normalnie sterować głośnością poprzez CEC-HDMI.

Innych zmian nie widać 😁

Często są zmiany pod spodem. Można sprawdzic changelog między wersjami 12 vs 14. Ciekawą zmianą w 14 i wydaje się mającą wpływ na dekder to "added support for Ultra HDR, to take and display high dynamic range photos with HDR compatible cameras and displays" - Ultra HDR Image Format v1.1  |  Android media  |  Android Developers.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 99
  • 367
  • 2

Przywracanie dekodera do ustawień fabrycznych może wymusić pobranie nowego firmware.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

Gdyby jeszcze taki sygnał HDR był obecny w Orange IPTV... Ale nie ma jak tego sprawdzić.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@JinX  tu niestety nie. To są planowane aktualizacje. Nadrzędnie narzucone konkretnym usługom. Próbowałem...

• 249
  • 886
  • 2

Nadal Android 12. Czy aby na pewno multi dostaje aktualizację? Może nie dla wszystkich dekoderów? Czekam cierpliwie.Wymusić w żaden sposób nie można.

• 99
  • 367
  • 2

Mam już Androida 14.

I z tą aktualizacją bym się raczej nie śpieszył. A dlaczego?

Do tej pory dekoder działał optymalnie, nic się nie zacinało, nie przerywało. Prawie cały rok.

Obecnie gdy korzystam z pauzy lub przewijania często zdarza się, że trzeba klikać dwukrotnie, gdyż za pierwszym razem pilot nie załapuje komendy. Ponadto przy tych komendach od czasu do czasu przeskakuje na sąsiednie kanały i zamiast przewinięcia kadru wskakuje nam zupełnie inny kanał TV.

Ulubione bez zmian. Znikają i pojawiają się Wszystkie. Tu nie zmieniło się nic. A szkoda.

• 249
  • 886
  • 2

@JinXnapisał(-a)

Mam już Androida 14.

I z tą aktualizacją bym się raczej nie śpieszył. A dlaczego?

Do tej pory dekoder działał optymalnie, nic się nie zacinało, nie przerywało. Prawie cały rok.

Może i racja, tylko nie mamy na to wpływu. Aktualizacja sama się dzieje. Jeśli mam ją dostać to tak się stanie. Pytanie tylko kiedy? No ale cierpliwości może wcale?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 34
  • 147
  • 1

Po tej aktualizacji występuje (przynajmniej u mnie) problem z zanikaniem dźwięku. Po włączeniu np. HBO Max, dźwięk się pojawia, a następnie znika. Pomaga użycie na pilocie przycisku "+" albo "-" .

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 30
  • 125
  • 1

Za chwilę powinieneś dostać kolejną aktualizację, tym razem tylko nakładki Orange Tv. Rozwiązuje ona problem , o którym piszesz, ale też nie jest idealna. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd, ale ta najnowsza ma niewielkie wady. Muszę np. na nowo sparować pilota.