- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam chciałem opisac moj problem i prosic o rade,
zgoadziłem sie na Orange love, oferowaną przez konsultanta telefonicznego, w/g niego, ja mi sie nie spodoba miałem 14 dni na rezygnacje.
po dostarczeniu przez kuriera , zapłaciłem 49 zł juz....po sprawdzeniu w internecie okaząło sie ze mam płacic po 90zł co miesiac, za sam abonament telefoniczny i internet mobilny,.. pierwszy rachunek opiewał na 148 zł..juz to mna wstrząsneło i postanowiłem zrezygnowac, oddałem nienaruszony router i nie odpieczętowana karte sim..kosztowąło mnie to 20 zł paczka kurierem..
teraz dostałem fakture za wykorzystanie przez 14 dni [ jak wykorzystałem, jezeli karta sim była nienaruszona?] 134zł..napisałem reklamacje i..okazało sie ze wszystko ok w/g Orange..
w sumie zapłaciłem za nic;49 zł + 134zł +20 zł...i to jest w porzadku?
fakt ze rozpatrzenie reklamacji poszło błyskawicznie, ale napisane;;nie ma odwołania, decyzja jest ostateczna, jedynie sąd....co sadzicie na ten temat? dałem sie nabrac?..pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz spróbować napisać odwołanie lub skorzystać z trybu polubownego ADR przy prezesie UKE ale wg mnie małe szanse.
Jeśli nie wyraziłeś zgody, złóż odwołanie powołując się na brak zgody.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rezygnacja z usługi
Pomimo odstąpienia, opłaty przez Ciebie wymienione nie są zwracane. Pod poniższym linkiem jest przykładowy fomularz odstąpienia (nie tylko w nim to jest wymienione): http://www.orange.pl/ocp-http/150617/PL/Binary2/1996798/4089443556.pdf
Jest w nim napisane: "W przypadku, gdy Klient wyraził zgodę na rozpoczęcie świadczenia usług przed upływem 14 dni od dnia zawarcia umowy, zobowiązany jest zwrócić kwotę proporcjonalną do zakresu świadczeń do chwili, w którym oświadczenie o odstąpieniu dotarło do Orange. O wysokości tej kwoty Orange poinformuje Klienta w odrębnej korespondencji."
Wyżej wymieniona zgoda jest w umowie i zapewne byłeś o to pytany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Możesz spróbować napisać odwołanie lub skorzystać z trybu polubownego ADR przy prezesie UKE ale wg mnie małe szanse.
Jeśli nie wyraziłeś zgody, złóż odwołanie powołując się na brak zgody.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rezygnacja z usługi
Własnie tak odpowiedzieli, ale jak to w rozmowie telefonicznej, zgadza sie pan, no tak..potem sie okazuje na co sie zgodziło..ale mowie, nie skorzystałem wcale z tej oferty, a mimo to musze zapłącic tyle kasy...to nie jest w porzadku, ale coz, nauczka, nie godzic sie na nic przez telefon,i pytac sie do oporu o wszystko..ale na to trzeba miec 30-40 lat, ja ma 70..łatwo wiec mozna wmówic cos..ale dziekuje za wyjasnienia..pozdrawiam ..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rezygnacja z usługi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rezygnacja z usługi
ale to chyba nic nie da , bo w reklamacji pisze; .."opłaty sa prawidłowo naliczone i nie podlegaja anulowaniu."..
po prostu jeden kruczek prawny załatwia sprawe..mimo ze konsultant zapewnia ze w razie rezygnacji nie ponosi sie kosztów, a jednak jest co innego
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rezygnacja z usługi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rezygnacja z usługi
Prawo i możliwość obciążenia opłatami za czas korzystania z usługi przy zgodzie na wcześniejsze uruchomienie usług reguluje prawo konsumenckie, to nie jest "widzimisię" Orange