- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Piotrekk85 napisał(-a):
Zgodnie z zasadami Nasz Orange nie publikujemy tu danych osobowych. Konkretne informacje są na BOK po zweryfikowaniu.
Mogę i tysiąc razy napisać czemu aneks to nie umowa.
Zawarcie umowy - jest na początku. Ustalasz warunki współpracy Jeśli podpisujesz aneks, umowa (jako zobowiązanie obu stron) cały czas trwa. Aneks jest zmianą umowy (zawiera informacje o zmianach).
Naprawdę nie wiem jak Ci to jaśniej objaśnić. Skorzystaj z porady prawnika, jakiejś bezpłatnej poradni dla konsumentów itp itd.
A kto wymaga abyś publikował dane osobowe?
Hmm. to może Pan się skontaktuje się z np. Federacją Konsumencką i wtedy otworzą się Panu oczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Chciałaś wskazania punktu w umowie/aneksie. Do tego mają dostęp tylko pracownicy Orange po weryfikacji na BOK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Piotrekk85 napisał(-a):
Dura lex, sed lex.
Chciałaś wskazania punktu w umowie/aneksie. Do tego mają dostęp tylko pracownicy Orange po weryfikacji na BOK.
Ba. A kto przed chwila podał linki do wzorów umowy i aneksu. Podałem @RaDo_sny jaką mam taryfę więc wiadomo jakie obowiązują regulaminy cenniki itp. Chyba każdego Abonenta obowiązują te samy zasady czy są może równi i równiejsi?
To Pan ciągle się przecież nie zgadza ze stanowiskiem UKE i UOKiK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Niestety właśnie umowy/aneksu są inne. To są wzorce jedynie, które zgodnie z wymogami prawnymi muszą być publikowane na stronach operatorów.
Nie wiem czy to pokrywa się u Ciebie. Taką wiedzę masz Ty lub pracownicy BOK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Piotrekk85 napisał(-a):
W wątku są linki do dwóch różnych stanowisk UKE. Na stronach UOKIKu czy organizacji konsumenckich też są różne informacje.
Niestety właśnie umowy/aneksu są inne. To są wzorce jedynie, które zgodnie z wymogami prawnymi muszą być publikowane na stronach operatorów.
Nie wiem czy to pokrywa się u Ciebie. Taką wiedzę masz Ty lub pracownicy BOK.
Kiedyś było inne stanowisko zgodne z twoim ale przepisy się zmieniły, a wraz z nimi zmieniło się stanowisko. Jeśli jest aktualne stanowisko UKE i UOKiK z twoim to proszę podaj link.
No chyba nie myślisz ze każdy Abonent ma inną umowę.
@RaDo_sny wie co jest regulaminie czy zapisach umowy, bo się odnosi do nich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Piotrekk85 napisał(-a):
A który przepis zezwala wg Ciebie na odstąpienie od aneksu? art 27 ustawy o prawach konsumenta tego nie mówi.
Dokładnie z art. 27 ustawy o prawach konsumenta. Proszę zapoznaj się z aktualnymi stanowiskami UKE i UOKiK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Poradnik UKE jest z 2015 roku. Nie ma też podstawy prawnej. To już Twoje domniemanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Piotrekk85 napisał(-a):
Na stronach UKE i UOKIK są różne informacje.
Poradnik UKE jest z 2015 roku. Nie ma też podstawy prawnej. To już Twoje domniemanie.
A czy od 2015 się zmieniły przepisy w tej kwestii?
Wskaż te stanowiska zgodne z Twoim przekonaniem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
odstąpienie od aneksu
Tu masz poradnik https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawo-odstapienia-od-umowy/
Jeszcze raz napiszę, co innego odstąpienie, a co innego rezygnacja. W większości wypadków termin jest bardziej korzystny. Tym bardziej rezygnacja dopuszczalna jest od umów w salonie.