nowy telefon

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 1
  • 0

nowy telefon

Witajcie! 

Na umowie, w której jest mój numer, są 3 inne numery. Umowa podpisana jest na inną osobę, nie na mnie. Czy wobec tego mogę w salonie kupić telefon na raty, który zostanie podpięty do umowy na której jestem i koszty raty będą doliczone do umowy? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

nowy telefon

Skoro umowa na kogoś innego to zakup telefonu na raty też jedynie na właściciela umowy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

nowy telefon

Skoro umowa na kogoś innego to zakup telefonu na raty też jedynie na właściciela umowy.

• 4
  • 1
  • 0

nowy telefon

Ok. Dziękuję za odpowiedź i pomoc. Sądziłem, że będę mógł coś zdziałać jako właściciel numeru, a nie umowy. 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

nowy telefon

Można coś zdziałać ale trzeba mieć upoważnienie, potwierdzone notarialnie 😉

• 4
  • 1
  • 0

nowy telefon

Uhuhu, w takim razie wolę 300 km pojechać i załatwić niż do notariuszy biegać. 🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33105
  • 40667
  • 1403

nowy telefon

W Orange nie ma czegoś takiego jak właściciel umowy i właściciel numeru. Jeśli to abonament, to zawsze jest to ta sama osoba. Jeśli to numer w ofercie na kartę, to też jest jasne: na kogo jest zarejestrowany zgodnie z ustawą antyterrorystyczną.

(pod kątem prawnym i tak numer należy do operatora a osoba która jest stroną umowy może użytkować numer)

• 4
  • 1
  • 0

nowy telefon

Chodziło mi o to, że na jedną umowę jest 5 numerów. Abonament. Jest jeden właściciel umowy, a 5 osób korzystających z różnych numerów, w tym ja. Zastanawiałem się, czy mógłbym wziąć telefon (zdolny kredytowo) mimo tego, że nie widnieję jako właściciel umowy. 

Dzięki za wszelką pomoc. 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

nowy telefon

Właściciel umowy co ma abonament, tylko może dobrać telefon na raty czy dodatkowe usługi.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33105
  • 40667
  • 1403

nowy telefon

Na inny numer tak.

Jeśli na ten sam numer, najpierw musisz przepisać umowę na siebie. A potem to zależy czy numer jest uprawniony do przedłużenia.