- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, ostatnimi czasy awansowałem na 18 letniego chłopa i chciałbym podjąć się abonamentu z telefonem. Niestety mam pewne wątpliwości co do zdolności finansowej może ktoś miał taki problem jak ja. Byłem dziś złożyć wniosek o rentę dla mnie za śp. mojego taty i pomyślałem, że spróbuję wybrać to co mnie interesuje i wypełnić wszystkie pola, niestety trochę zamarłem jak zobaczyłem, że oferta jest niezaakceptowana z powodu zdolności finansowej. I moje pytanie brzmi, czy jeżeli zostanie zaksięgowane jakoś to tam u nich w zusie, że posiadam faktyczny dochód i nie mam żadnych kredytów ani nic (to będzie moja pierwsza w życiu umowa) to jest szansa, że takie coś przejdzie ? Niestety chciałem się dowiedzieć czegoś na infolinii jak to może wyglądać ale odesłali mnie z kwitkiem i dostalem informację ze mam poczekać.eh trochę już mi się smutno zrobiło ale może ktoś jest w tym obeznany i mi pomoże, będę wdzięczny jak nie to poczekam może się uda pozdrawiam (mam nadzieję że zrozumiecie mnie haha)
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jestem pełnoletnim uczniem i chciałbym podpisać umowe na abonament z urządzeniem lecz mam problem ;
Dokumenty potrzebne do podpisania umowy w Orange
Jeśli podpisujesz umowę osobiście:
- dokument potwierdzający tożsamość (np. dowód osobisty, prawo jazdy, paszport)
Jeżeli jesteś nowym klientem Orange dodatkowo poprosimy Cię o :
- podpisanie oświadczenia z upoważnieniem dla Orange
jeden z dokumentów:
- fakturę za dostawę energii elektrycznej;
- faktury za usługi telekomunikacyjne;
- fakturę za TV kablową lub cyfrową;
- fakturę za dostawę gazu;
- fakturę za dostawę wody/odprowadzanie ścieków;
- rachunek/fakturę za czynsz/najem;
- kserokopia legitymacji emeryta/rencisty oraz decyzja o nadaniu prawa do emerytury, renty
- zaświadczenie o zatrudnieniu na czas nieokreślony lub określony
@ricki12 musisz poczekac az bedziesz mial decyzje o nadaniu renty i najlepiej jakis odcinek renty, wyciag z przelewem z banku. Sprobuj wtedy ponownie - powinno sie udac😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jestem pełnoletnim uczniem i chciałbym podpisać umowe na abonament z urządzeniem lecz mam problem ;
ogólnie troszkę mi pomogłeś dziekuję ale sprawa ma się do tego że zależy mi na zamówieniu przez internet w dodatku jeszcze nie mam konta bankowego i będę dostawał pieniądze pocztą, czytałem o skanie karty rencisty tylko jak to dokładnie przebiega ? ten cały "proces"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli to nowa umowa z telefonem (nie dotyczy przedłużeń) to dodatkowo kurier odbiera dokument potwierdzający wypłacalność (oryginał lub kopia ogólnie zgodna z oryginałem). Może to być:
- rachunek za usługi telekomunikacyjne / TV
- rachunek za prąd / gaz / czynsz
- legitymacja emeryta / rencisty
- wyciąg z banku potwierdzający regularne wpływy
- zaświadczenie o zatrudnieniu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ricki12 tu masz informacje jakie są potrzebne dokumenty do podpisania umowy:
https://www.orange.pl/omnibook/dokumenty-potrzebne-do-podpisania-umowy-w-orange
Dla nowego klienta przez stronę internetową może być niedostępna możliwość podpisania umowy. Proponuję podpisać w salonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ricki12 w salonie od razu przedstawisz wszystkie niezbedne dokumenty. Na pewno bedzie latwiej podpisac pierwsza umowe w salonie jak wspomnial @ketrasaArtur
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
okej a da się jakoś sprawdzić zdalnie ofertę telefonów danego salonu ? albo czy jest możliwość podpisania umowy w salonie i telefon który chce przyjdzie mi kurierem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety nie. Podpisujac umowe w salonie bierzesz telefon z salonu. Jesli interesuje Cie dany model to mozesz podzwonic po salonach i zapytac czy jest dostepny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ricki12 możesz spróbować zadzwonić do danego salonu i sprawdzić, czy mają dany model telefonu dostępny.
Adresy salonów:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dobrze dziękuje wam za pomoc z całego serca strasznie mi milo że tyle osób się tym zajęło peace
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »