Dzień dobry, Przedłużyłem umowę Orange Love na kolejne 24m, do tego dobrałem telefon. Chciałbym go zwrócić i wymienić na inny (nie minęło jeszcze 14dni) czy jest możliwość zwrotu telefonu i do tej samej umowy dobrania innego modelu? Czy oddanie telefonu nie wpłynie na możliwość wzięcia innego telefonu w podobnej cenie na raty? Mam tutaj na myśli, większe wpłaty własne podczas odbioru itp. Pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Nie da się tak aby odstąpić od umowy i do tej samej w ramach promocji dobrać telefon. Najlepiej zrobić odstąpienie i od umowy i od telefonu. Dodam, że to parę dni musi się wszystko przetworzyć. Taka umowa traktowa a jest za niebyłą. Więc jak dostałeś do niej funboxa to jest do zwrotu. Jak umowa wróci do poprzednich warunków robisz ponownie utrzymanie z innym sprzętem.
Rabat był jakiś niewielki chyba 40zł w stosunku do ceny dla osób z poza Orange. Czyli nie będę mógł dobrać już telefonu do umowy Orange Love gdy ta już została przedłużona parę dni temu?
Będzie opcja, ale wg innego cennika.
Poza tym też musisz mieć na uwadze, że czasem Orange wprowadza pewien okres karencji - by nagle nie brać zbyt wiele urządzeń na raty w krótkim okresie. Zawsze przy zamówieniu jest to indywidualnie weryfikowane.
W sumie to nic, ale przy zerwaniu przedłużonej umowy (poprzednia przeszła na czas nieokreślony) chyba stracę internet i będę musiał zwrócić funboxa? I raczej nic to nie zmieni przy wzięciu innego telefonu + nowej umowy?
Nie da się tak aby odstąpić od umowy i do tej samej w ramach promocji dobrać telefon. Najlepiej zrobić odstąpienie i od umowy i od telefonu. Dodam, że to parę dni musi się wszystko przetworzyć. Taka umowa traktowa a jest za niebyłą. Więc jak dostałeś do niej funboxa to jest do zwrotu. Jak umowa wróci do poprzednich warunków robisz ponownie utrzymanie z innym sprzętem.
@stonkatnapisał(-a)W sumie to nic, ale przy zerwaniu przedłużonej umowy (poprzednia przeszła na czas nieokreślony) chyba stracę internet i będę musiał zwrócić funboxa? I raczej nic to nie zmieni przy wzięciu innego telefonu + nowej umowy?
Teoretycznie nic nie stracisz, ale w praktyce prosisz się o tego typu kłopoty.