Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zwrot telefonu w ciągu 14dni, a nowe urządzenie na raty.

ROZWIĄZANE

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2611
  • 14022
  • 68

@stonkatnapisał(-a)

Dzień dobry, Przedłużyłem umowę Orange Love na kolejne 24m, do tego dobrałem telefon. Chciałbym go zwrócić i wymienić na inny (nie minęło jeszcze 14dni) czy jest możliwość zwrotu telefonu i do tej samej umowy dobrania innego modelu? Czy oddanie telefonu nie wpłynie na możliwość wzięcia innego telefonu w podobnej cenie na raty? Mam tutaj na myśli, większe wpłaty własne podczas odbioru itp. Pozdrawiam. 

Telefon można zwrócić ale jest opcja, że innego na raty nie dostaniesz od razu, system będzie odrzucać taką opcję i pozostanie tylko telefon za gotówkę 😎

Więc zastanowić się trzeba, czy to ma sens.

Inna sprawa, bierze się telefon chyba po zastanowieniu, bo tak jak umowa, to poważna decyzja 😎

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 8
  • 29
  • 1

Update: Tego samego dnia, którego oddałem telefon, wziąłem (bez umowy) inny o podobnej wartości na raty bez żadnych przeszkód 🙂 Już czeka w paczkomacie. Pozdrawiam. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6642
  • 27261
  • 217

@stonkat 

Super że Ci się udało osiągnąć zamierzony cel, gratulacje i życzenia bezawaryjnej pracy.

Czy mógłbyś doprecyzować co znaczy "oddałem" , "wziąłem bez umowy", i co właściwie stało się z umową do której byłeś wziąłeś ten co to oddałeś? To jest interesujące, bo pytający często z podobnymi problemami przychodzą i warto byłoby powołać się na Twój przykład, jednak bez znajomości losów oryginalnej umowy trochę to jest utrudnione. Tym bardziej że różne rady tu były prezentowane.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 8
  • 29
  • 1

Dziekuje, też jestem zaskoczony, że tak sprawnie to przebiegło.

Podsumowując przedłużyłem umowę na czas nieokreślony na dodatkowe 2 lata. Do tego dobrałam telefon na raty. Telefon okazał się zbyt duży jak na moje dłonie więc postanowiłem go zwrócić. Odstąpiłem zarówno od telefonu na raty jak i samej umowy Orange Love (która finalnie byla drozsza od tej na czas nieokreslony, zapewne przez większy pakiet GB internetu mobilnego). Szkoda, że stali abonenci nie mają jakiś większych zniżek. Umowa wróciła do warunków tej na czas nieokreślony. Gdy odesłałem telefon (nie dotarł jeszcze do Orange) tego samego dnia otrzymałem wiadomość SMS od Orange o zerwaniu umowy w przepisowych 14 dnisch. Po tym smsie zakupiłem inny telefon już bez umowy, ale na raty 0% i w ciągu paru godzin był gotowy do wysyłki. Dopiero później dotarł zwracany telefon do magazynów Orange. 😊