- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W miejscu gdzie mieszkam pogarsza się zasieg. Kiedyś (niestety dość dawno) zasięg był całkiem dobry. Później co pewien czas skokowo zasięg się pogarszał. Od kilku tygodni muszę chodzić po domu, żeby w ogóle zasięg złapać. O co chodzi? No niestety muszę zmienić operatora bo naprawdę nie da się już Orange używać.....
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kgb to niestety taka tendencja sygnalizowana od pewnego czasu. Sprawdź czy Twój telefon obsługuje Wifi Calling i w domu korzystaj z rozmów przez wifi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kgb to niestety taka tendencja sygnalizowana od pewnego czasu. Sprawdź czy Twój telefon obsługuje Wifi Calling i w domu korzystaj z rozmów przez wifi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znacznie pogorszył się zasieg
Skoro zasięg innych operatorów masz lepszy to zmień operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hmm. Rzecz w tym, że wcale nie jestem pewny, że u innego operatora będzie lepiej...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żeby zmniejszyć niepewność proponuję rozeznanie NetMonsterem co w BTSach piszczy i na tej podstawie podjęcie racjonalnej decyzji. Być może są jakieś problemy na które coś możnaby zaradzić, ale podstawą jest rozeznanie sytuacji. Nie podałeś nawet przybliżonych namiarów więc cóż można powiedzieć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kgb pewnie modernizacja nadajnika i przygotowanie pod 5G i/lub przygotowanie do wyłączenia 3G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kgb Podaj ID nadajnika, coś może pogrzebiemy...(apka NetMonster podpowie) A propos NM- ostatnio stwierdziłem, że apka wykazuje nielegalne (przynajmniej według strony UKE) repeatery mówiąc o ich umiejscowieniu 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kgbnapisał(-a)W miejscu gdzie mieszkam pogarsza się zasieg. Kiedyś (niestety dość dawno) zasięg był całkiem dobry. Później co pewien czas skokowo zasięg się pogarszał. Od kilku tygodni muszę chodzić po domu, żeby w ogóle zasięg złapać. O co chodzi? No niestety muszę zmienić operatora bo naprawdę nie da się już Orange używać.....
Jaki model telefonu?
Test zrobić na innym telefonie, bo może masz telefon z usterką i dlatego te problemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam w domu w sumie 6 telefonów - różne marki i modele: Samsung, Xiaomi, Lenovo, LG - a problem ten sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Już to sprawdziłem.
Mam redmi note 10 pro. Chociaż wszędzie jest napisane, ze obsługuje WiFi calling to mój jednak tej opcji nie ma 😞
Od razu wyjaśniam - kupiony w Orange...
- « Poprzedni
- Następny »