- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana regulaminu wifi calling a odstapienie od umowy
Witam:)
Proszę o informację, czy zmiana regulaminu dotyczącego wificalling (sms i mms w wifi calling) wynika z jakiegos odgórnego prawa czy hest po prostu dodaniem funkcjonalności?
Zastanawiam się czy mogę w związku z tym odstąpić od umowy bez kary umownej.
Tak, wiem, ze w komunikacie jest info, ze mogę odstąpić płacąc proporcjonalnie pozostałe ulgi, natomiast znowelizowane prawo telekomunikacyjne mówi jasno, ze jeśli jest to zmiana przez widzimisie operatora to nie ma prawa naliczania kar lub wołania zwroru ulg. Wyjątkiem jest zmiana podyktowana regulacjami prawnymi czy wynikająca z jakiejs ustawy.
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W komunikacie niby jest informacja o prawie odstąpienia. Na infolinii jedna osoba mówi jedno, druga cos calkiem innego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Abonent ma prawo wypowiedzenia umowy w przypadku braku akceptacji zmian w terminie do dnia wejścia w życie tych zmian. W razie skorzystania z prawa wypowiedzenia umowy Operatorowi przysługuje zwrot ulgi, o której mowa w art. 57 ust. 6 ustawy Prawo telekomunikacyjne, pomniejszonej o proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia umowy do dnia jej rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś