Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wymiana sprzętu (Funbox, dekoder) przy przedłużaniu umowy

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39222
  • 1392

Nie ma wymian na życzenie w trakcie lojalki i to za darmo. Niezależnie co jest opisane w wątku jego temat jest mylny bo z tego co piszesz nie jesteś w okresie na jej przedłużenie. Jeśli masz jakiś dowód (np.nagrana rozmowa telefoniczna w której uzgodniłeś warunki przedłużenia; a nie rozmowy inne przed), to jest podstawa do reklamacji.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 71
  • 71
  • 0

@Kostek88napisał(-a)

► Wpis został wyodrębniony z tematu Funbox 2.0 czy 3.0? - Moderator Wiktor ◄

Mam dokładnie ten sam problem. Miałem 2 lata Orange Światłowód. Przy przedłużaniu umowy kilka Pań wielokrotnie zapewniało mnie, że nie będzie żadnego problemu z wymianą Funboxa 2.0 na 3.0 (FB 2.0 wiecznie ucinał wifi, a jego zużycie prądu jest 2x większe przez konieczność zainstalowania przejściówki do światłowodu).

Dyskutowałbym z tym, czy zużycie prądu przez FunBoksa 2.0 + przejściówkę jest 2x większe od zużycia prądu przez FunBoksa 3.0.

A jeśli chodzi o ucinanie WiFi, to czy resetowałeś urządzenie do ustawień fabrycznych?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 7
  • 15
  • 0

1. Wymianę sprzętu miałem obiecaną przy podpisywaniu umowy i jest to nagrane.

2. Modem był resetowany, konfigurowany, sprawdzany itp. łącznie z popularnym dla tego modelu rozdzielaniem pasm 2.4 i 5 GHz

Przyjęto moje odwołanie od reklamacji. Zobaczymy co dalej z tym zrobią.

Anonim

Nie dotyczy

@Kostek88A masz ty to nagrane ty Orange ?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39222
  • 1392

A obiecywano Ci to dokładnie w rozmowie o przedłużeniu kiedy zamawialeś czy przed?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 7
  • 15
  • 0

I przed i w trakcie zawierania umowy. Nagranie jest w orange, natomiast w pismie od nich potwierdzili mi ze je przesluchali i ze takie slowa padly.
Anonim

Nie dotyczy

@Kostek88Czyli się migają co zostało powiedziane i nagrane kocham Orange za to co później odpisują w odpowiedzi w reklamacji.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 71
  • 71
  • 0

Jaką masz odległość między modemem a urządzeniem korzystającym z WiFi?
Czy modem masz ustawiony w miejscu które gwarantuje właściwe odprowadzenie ciepła?

Jeśli FunBox ucina WiFi, to możesz zgłosić jego uszkodzenie i poprosić o wymianę.
Nie wiem, dlaczego tak się upierasz przy wymianie FunBoksa 2 na 3.