Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana na Funbox 6 a obsługa klienta

slav72
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@orwood27  raczej według mnie nie zostaniesz bez neta gdyż nie wypowiadasz umowy, a tylko anulujesz aneks, więc zostajesz na dotychczasowej umowie, zdajesz sprzęt z aneksu. Później aneksujesz z łączeniem usług i wymianą na FB 6 i tyle.

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@slav72 

No właśnie to zrobił, przynajmniej ja to tak rozumiem. Miał tylko internet 1Gbs i aneksował do Love 1Gbs.

I z tego co wiem przy łączeniu usług też nie ma wymiany.

Jedyna opcja to migracja prędkości w górę, czy to w ramach lojalki czy też przy przedłużaniu, czy łączeniu usług. Każda inna umowa czy aneks z pozostawieniem tej samej prędkości nie spowoduje wymiany na FB6.

slav72

@Arti_Kn_Pl  był przypadek że bez podniesienia prędkości, tylko przy aneksie z wyborem Smart Wi-Fi Boxa @Mariusz141  dostał na wymianę FB 6.

orwood27
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

No juz teraz mialem miec aneks z Funboxem 6 i go nie bylo. Na dziale reklamacji mi juz napisali, ze nie ma takiej mozliwosci. Poprosilem o kontakt z kims decyzyjnym, będę próbował dalej, ale mówię, co konsultant to inna informacja, także chyba procedury im się zmianiają szybciej niż aktualizują szkolenia, albo to celowe działanie.

Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@slav72napisał(-a)

@Arti_Kn_Pl  był przypadek że bez podniesienia prędkości, tylko przy aneksie z wyborem Smart Wi-Fi Boxa @Mariusz141  dostał na wymianę FB 6.

Już tłumaczę.

Albo nastąpiła mimo wszystko migracja w górę a @Mariusz41 jeszcze o tym nie wie

Albo konsultant miał uprawnienia na wymianę w starszym systemie i zrobił to niezgodnie z procedurami, za co mu się pewnie oberwie. Jak widać nawet pracownicy reklamacji odmawiają wymiany, a oni mają dość duże kompetencje, więc jest to dość mocno pilnowane.

slav72

@Arti_Kn_Pl  przytoczyłem post @Mariusz141 , który też mnie trochę wtedy zdziwił, wszędzie w tematach i na AMA było o warunkach wymiany i tylko podniesienie prędkości w trakcie trwania umowy lub przedłużenia dawało możliwość wymiany na FB 6, a tu nagle @Mariusz141  pisze o samym aneksie, myślałem że coś się zmieniło...ale skoro piszesz że nie to rozumiem.

orwood27
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Dziekuję panowie za pomoc.

Już wiem zantem od was jak sprawy się maja od strony innych klentów

Dam niedługo update sprawy jak się potoczy dalej, ale umowy nie anuluje póki co.

LARGO
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Nie trzeba zwiększać prędkości jak się ma 600 czy 1Gb wystarczy przedłużyć umowę. Ja miałem i mam 600 i bez problemu dostałem FB 6 w salonie. 

slav72

@LARGO czyli Twój przypadek to drugi po @Mariusz141 (przynajmniej tu na forum) w którym bez podnoszenia prędkości jest możliwa wymiana na FB 6. Pytanie czy to jakiś błąd i system przepuścił ?, bo kilku forumowiczów pisało że się nie da i kropka. Kiedy przedłużałeś?

LARGO
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Ja sprawdzałem na stronie przy przedłużaniu i dopuszczało wymianę FB ale wybrałem wizytę w salonie i bez problemu obsługa od razu potwierdziła że mogę zmienić z tą samą prędkością ...  Tyle co się dowiedziałem że 600 i 1Gb ale jak ktoś ma 300 musi zwiększyć...