Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

WifiCalling za granicą

ROZWIĄZANE
Adrianivo
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
Solved!

WifiCalling za granicą

Temat przeniesiony z Sieć i dostępność usług do odpowiedniej kategorii + dodano etykiety - moderator Bartłomiej

Witam

Mam pytanie chciałbym skorzystać z WifiCalling w Turcji. Czy będąc tam i dzwoniąc do Polski ponoszę jakiejkolwiek koszty zważywszy że mam abo z nielimitowanymi minutami w kraju. Zgodnie z regulaminem połączenia z zagranicy do polski są darmowe, jednak konsultantka po dłuższym zastanowieniu stwierdziła, że coś tam zapłacę, ale sama nie wie ile i że WifiCalling jest głównie do wykorzystania w PL. Pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

WifiCalling za granicą

Extra kosztów nie ponosisz. Ale musisz kontrolować każde połączenie czy w całości będzie po wifi calling. Jak pójdzie odebrane lub wykonane po sieci komórkowej to płacisz extra.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

WifiCalling za granicą

Extra kosztów nie ponosisz. Ale musisz kontrolować każde połączenie czy w całości będzie po wifi calling. Jak pójdzie odebrane lub wykonane po sieci komórkowej to płacisz extra.
Adrianivo

WifiCalling za granicą

Dziekówa 

Czyli standardowa niekompetencja ludzi na obsłudze ?? Emotikon: Mrugający

Dostałem jeszcze informacje, że w zestawieniach kosztów mimo używania wificalling naliczało koszty... 

Piotrze, a czy z zablokowanym roamingiem ta usługa również działa ( na logike tak niemniej wole sie upewnic). 

PS nie mam ogonka przy literze e także sorka Emotikon: Szczęśliwy

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

WifiCalling za granicą

"powinna" choć te słowo jest niejednoznaczne.

Ew potestuj z trybem samolotowym i włączonym wifi calling. Dla mnie to chyba bezpieczniejszy wariant.
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

WifiCalling za granicą

Wiadomość zawiera hiperłącze
Highlighted
Adrianivo

WifiCalling za granicą

Dziekuje jeszcze raz

Widziałem i czytalem regulamin niemniej tak jak mowie nutke niepewnosci zasiala Pani z obslugi telefonicznej. 

Pozdrawiam 

impetiginisatio
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

WifiCalling za granicą

@Piotrekk85tak sobie czytam 13  punkt regulaminu - zostanie wyslana smsem do abonentow ( a co kiedy oni wylaczyli roaming a maja tylko VoWifi) ? a w miedzyczasie nie zostanie uruchomione SMS po Wifi ?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

WifiCalling za granicą

Jesli masz VoWiFi to nie korzystasz z roamingu.
impetiginisatio
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

WifiCalling za granicą

Roaming dla pewnosci wylaczylem...bo iMessages szly jako MMSy a nowy soft w Iphonie nie pokazuje kresek zasiegu sieci komorkowej mimo iz iMessages poszly jako MMSy przez szwajcarska siec.

Zastanawia mnie jeszcze co innego. W kwestii VoWifi zagranica. Co z kryterium 4 miesiecy w tym wypadku, przeciez dzwonie z zagranicznego IP, formalnie wiec jestem jakoby w roamingu, jak tu wyglada interpretacja co do FUP  w roamingu?

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

WifiCalling za granicą

@impetiginisatio FUP odnosi się do fizycznego logowania się na nadajnik karty SIM gdy jesteś za granicą. 

Jak sam wspomniałeś, to są usługi logowane po IP, nie po GSM.