- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Temat przeniesiony z Sieć i dostępność usług do odpowiedniej kategorii + dodano etykiety - moderator Bartłomiej
Witam
Mam pytanie chciałbym skorzystać z WifiCalling w Turcji. Czy będąc tam i dzwoniąc do Polski ponoszę jakiejkolwiek koszty zważywszy że mam abo z nielimitowanymi minutami w kraju. Zgodnie z regulaminem połączenia z zagranicy do polski są darmowe, jednak konsultantka po dłuższym zastanowieniu stwierdziła, że coś tam zapłacę, ale sama nie wie ile i że WifiCalling jest głównie do wykorzystania w PL. Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WifiCalling za granicą
Dziekówa
Czyli standardowa niekompetencja ludzi na obsłudze ?? 😉
Dostałem jeszcze informacje, że w zestawieniach kosztów mimo używania wificalling naliczało koszty...
Piotrze, a czy z zablokowanym roamingiem ta usługa również działa ( na logike tak niemniej wole sie upewnic).
PS nie mam ogonka przy literze e także sorka 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WifiCalling za granicą
Ew potestuj z trybem samolotowym i włączonym wifi calling. Dla mnie to chyba bezpieczniejszy wariant.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WifiCalling za granicą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WifiCalling za granicą
Dziekuje jeszcze raz
Widziałem i czytalem regulamin niemniej tak jak mowie nutke niepewnosci zasiala Pani z obslugi telefonicznej.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WifiCalling za granicą
@Piotrekk85tak sobie czytam 13 punkt regulaminu - zostanie wyslana smsem do abonentow ( a co kiedy oni wylaczyli roaming a maja tylko VoWifi) ? a w miedzyczasie nie zostanie uruchomione SMS po Wifi ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WifiCalling za granicą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WifiCalling za granicą
Roaming dla pewnosci wylaczylem...bo iMessages szly jako MMSy a nowy soft w Iphonie nie pokazuje kresek zasiegu sieci komorkowej mimo iz iMessages poszly jako MMSy przez szwajcarska siec.
Zastanawia mnie jeszcze co innego. W kwestii VoWifi zagranica. Co z kryterium 4 miesiecy w tym wypadku, przeciez dzwonie z zagranicznego IP, formalnie wiec jestem jakoby w roamingu, jak tu wyglada interpretacja co do FUP w roamingu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WifiCalling za granicą
@impetiginisatio FUP odnosi się do fizycznego logowania się na nadajnik karty SIM gdy jesteś za granicą.
Jak sam wspomniałeś, to są usługi logowane po IP, nie po GSM.