Uruchomienie abonamentu na esim

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 10
  • 0

Zakupiłem nowy nr w abonamencie z kartą esim myśląc, że szybko i sprawnie będę miał nowy nr. Tymczasem mija juz czwarty dzień a usługa nadal nie została uruchomiona i zgłoszenie wisi jako otwarte. Nikt nic nie wie i mam oczekiwać aż dział techniczny się tym zajmie. Jaki jest maksymalny czas oczekiwania na uruchomienie usługi? Deklarowane 24h dawno juz minęły. Teraz bedzie 14 dni czy 30 reklamacji?

5 ODPOW. 5

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3648
  • 9642
  • 165

Telefon rozumiem obsługuje eSIM?

Restart urządzenia zrobiłeś?

• 4
  • 10
  • 0

Nawet mam iccid. Ale nr wciąż nie dodał sie w moich usługach. Jeden konsultant to wogóle go nie widział w systemie. Z esim mam tylko alarmowe. Jakbym wiedział zamówił bym klasyczną kartę. Pewnie już by doszła. A tak....

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2440
  • 7654
  • 241

Zaloguj sie do MO i tam masz przenies esim na inne urządzenie, Tylko najpierw usuń ja z urządzenia, połacz telefon po wifi i ponów poprzez qr

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 470
  • 2332
  • 42

Sprawdź w umowie, czy podczas składania zamówienia wyraziłeś zgodę na wcześniejsze rozpoczęcie świadczenia usług (przed 14oma dniami).

Brak numeru w aplikacji (i w systemie konsultanta tym bardziej) sugeruje, że to nie problem z instalacją eSIM, a właśnie z niewyrażoną zgodą.

• 4
  • 10
  • 0

Tak, ta zgoda była wyrażona. Konsultant też to sprawdzał bo myślał, że w tym tkwi problem.

Nie moge tego zrobić bo nie mam tego numeru w MO. Zamówienie jest jako otwarte.

* Scalenie wpisów - Bartłomiej