- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa
Mam umowę w abonamencie pisemną do 15 stycznia 2020 przenoszę numer do innego operatora i tu się dowiaduję ze numer przeniosą mi 18 stycznia 2020 dlaczego jest ta różnica ? to co mam podpisać nową umowę na trzy dni coś tu jest nie tak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa
Proszę skontaktować się z Orange i wyjaśnić ten problem.Powinna być możliwość zmiany daty przeniesienia na odpowiadającą,wystarczył błąd konsultanta we wniosku.
Jeśli pomogłem oznacz moją odpowiedź jako rozwiązanie.Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa
Skąd masz informację, że numer będzie przeniesiony 18 stycznia 2020r.?
Edit:
Różnica może wynikać z informacji zawartej we wniosku o przeniesienie.
Można sobie ustalić konkretną datę przeniesienia.
Jeżeli masz wątpliwości, to skontaktuj się z BOK Orange oraz z BOK swojego nowego operatora i wyjaśnij zaistniałą sytuację. Sprawdź również poprawność danych u obu operatorów, aby nie było pomyłek. Jeżeli będą, to numer może nie zostać przeniesiony do nowego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa
Wg mnie by uniknąć dodatkowych opłat, nie trzeba nic robić. Przez te 3 dni zapłacisz abonament wg cennika (być może bez rabatów) w zależności od oferty co masz teraz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa
A kiedy byl skladany wniosek o przeniesienie?
Podejrzewam ze chodzi o okres rozliczeniowy, Twoj to 19 każdego mc czyli 18 jest ostatnim dniem or.
Przeniesienie nr do inego operatora musi się odbywać z zachowaniem pełnego or a wiec jesli konczy Ci sie umowa 15.01 a wniosek był skladany po 18.11 to liczy sie od nowego okresu czyli 19.12 do 18.01. Od cala tajemnica 🙂
Żeby nowy operator mog zabrać Cie z dniem 15.01 wniosek musial by byc zlozony przed 19 listopada.
Nie musisz podpisywac zadnej nowej umowy na 3 dni 😉 przejdzie ona w tak zwany czas nieokreslony pokoncza sie dodatkowe promocje jesli były np dodatkowy internet czy tez znizki na abonament.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa
Przeniesienie numeru do innego operatora nie jest uzależnione od okresu rozliczeniowego. Numer można przecież przenieść w trakcie trwania umowy, nawet następnego dnia roboczego. Inna sprawa, że w tedy naliczona zostanie kara umowna.
Moim zdaniem na wniosku o przeniesienie jest wpisana data 18 stycznia 2020 r. Trzeba to dokładniej sprawdzić BOK obu operatorów i wyjaśnić zaistniała sprawę.
Jest jeszcze czas na wyjaśnienie, ale trzeba się pośpieszyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa
Kontakt z BOK pozwoli potwierdzić szczegóły, choć sprawa jest jasna. Wybrano tryb na "koniec umowy" (90% sprzedawców go w każdej firmie zaznacza) przy czym nie został zachowany okres wypowiedzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa
Czyli koniec umowy 15 styczeń 2020r, okres rozliczeniowy 18 styczeń 2020r. więc wniosek z automatu został ustawiony na datę 18 stycznia 2020r jako termin przeniesienia numeru.
Miałem umowę w OL do 12 września 2019r. Okres rozliczeniowy 18 września 2019r. Wniosek złożyłem o przeniesienie na dzień końca umowy, czyli na 12 września 2019r. i następnego dnia numer już był u nowego operatora. Został jeszcze opłacony okres od 12 do 18 września 2019r. Zadzwoniłem do BOK Orange o zwrot kwoty za wspomniane 7 dni i dostałem zwrot na konto.
Nie płaciłem podwójnego abonamentu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »