Umowa abonamentowa na 3 numery telefonu - brak internetu

ROZWIĄZANE

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15991
  • 80

iPhone 11 obsługuje e-sim, zlecić @Burito z jej konta wymianę karty SIM na e-sim, problem ustąpi raczej.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 76
  • 349
  • 0

@IreneuszCD w tym telefonie była już inna karta SIM z tej umowy i transmisja mobilna internetu była normalnie.

Natomiast karta SIM ta co nie ma transmisji mobilnej była przekładana do innego telefonu i tam też nie łączyła się z internetem mobilnym.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15991
  • 80

@Burito to zmień na wirtualną sim (E-SIM), ten iPhone 11 taki typ kart SIM obsługuje, poprzez BOK Orange to załatwisz, na @ przyślą co trzeba, nie trzeba biegać po salonach, karta sim co jest w tym iPhone, jest ewidentnie uszkodzona i można by się nawet domagać zadość uczynienia/ rekompensaty, bo system Orange rejestruje aktywność karty SIM, ale to sporo zachodu, przeprowadzić wymianę na E-SIM, problem ustąpi, ja od niedawna przeszedłem w Orange z SIM na E-SIM, procedura prosta, laik to ogarnie.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2849
  • 12149
  • 75

@BuritoEwidentnie jest jakieś problem na twoim koncie. Telefon jest sprawny. Sama karta SIM również... Raczej jest coś nie tak po stronie operatora. Zadzwoń na infolinię i zgłoś to. Z tym że nie daj się "spławić". Jeżeli dobrze wytłumaczysz o co chodzi to zostaniesz przekierowany do odpowiedniej osoby.  Tylko miej ten telefon pod ręką, jak będziesz dzwonił. Mogą ci kazać np podłączać się do netu podczas rozmowy, aby zebrać logi.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8685
  • 35123
  • 293

Nie rozumiem czemu jeszcze tego nie zareklamowaliscie. A cała reszta naszych rad to domysły i spekulacje. Nie domagam się żadnych wyjaśnień. 

• 76
  • 349
  • 0

@J13 @atlas_cudow 

Była składana reklamacja, po której mieli się odezwać technicy z Orange, nikt się z nią nie skontaktował. W sobotę sam nawiązałem kontakt z czatem Orange, gdzie przełączono mnie do Działu Technicznego. Konsultant zresetował ustawienia karty sim i miało to pomóc po resecie telefonu. Niestety nic to nie dało. 

Dziś ma jechać znowu do salonu Orange i wnioskować o wymianę karty SIM.

Orange twierdzi, że po ich stronie wszystko jest w porządku.

Edit:

Tak mi odpisał Orange:

"Dzień dobry,

Potwierdzam brak aktywności transmisji danych na wskazanym numerze.

Usługę aktywowano i niebawem urządzenie zasygnalizuje połączenie z internetem. Ostatecznie za kilkanaście minut można zrestartować urządzenie gdyby samoczynnie nie pojawił się piktogram LTE/5G.

Proszę również pamiętać o włączeniu danych mobilnych z poziomu urządzenia."

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2849
  • 12149
  • 75

@BuritoTylko potwierdź czy działa, lub nie. Może ktoś będzie miał podobny problem, to znajdzie rozwiązanie.

• 76
  • 349
  • 0

@atlas_cudow 

Pomogło, wszystko zadziałało.

Powiedzcie mi czy jak przez ponad rok czasu Orange niewłaściwie świadczył usługę, abonament był regularnie opłacany, czy jest jakaś szansa żeby oni przyznali jakąś rekompensatę ?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 354
  • 1557
  • 5

Cieszę się, że udało ci się rozwiązać problem.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1491
  • 5956
  • 57

@Burito  staraj się o rekompensatę, bo masz do tego podstawy.