- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umowa abonamentowa na 3 numery telefonu - brak internetu
iPhone 11 obsługuje e-sim, zlecić @Burito z jej konta wymianę karty SIM na e-sim, problem ustąpi raczej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD w tym telefonie była już inna karta SIM z tej umowy i transmisja mobilna internetu była normalnie.
Natomiast karta SIM ta co nie ma transmisji mobilnej była przekładana do innego telefonu i tam też nie łączyła się z internetem mobilnym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Burito to zmień na wirtualną sim (E-SIM), ten iPhone 11 taki typ kart SIM obsługuje, poprzez BOK Orange to załatwisz, na @ przyślą co trzeba, nie trzeba biegać po salonach, karta sim co jest w tym iPhone, jest ewidentnie uszkodzona i można by się nawet domagać zadość uczynienia/ rekompensaty, bo system Orange rejestruje aktywność karty SIM, ale to sporo zachodu, przeprowadzić wymianę na E-SIM, problem ustąpi, ja od niedawna przeszedłem w Orange z SIM na E-SIM, procedura prosta, laik to ogarnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BuritoEwidentnie jest jakieś problem na twoim koncie. Telefon jest sprawny. Sama karta SIM również... Raczej jest coś nie tak po stronie operatora. Zadzwoń na infolinię i zgłoś to. Z tym że nie daj się "spławić". Jeżeli dobrze wytłumaczysz o co chodzi to zostaniesz przekierowany do odpowiedniej osoby. Tylko miej ten telefon pod ręką, jak będziesz dzwonił. Mogą ci kazać np podłączać się do netu podczas rozmowy, aby zebrać logi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie rozumiem czemu jeszcze tego nie zareklamowaliscie. A cała reszta naszych rad to domysły i spekulacje. Nie domagam się żadnych wyjaśnień.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Była składana reklamacja, po której mieli się odezwać technicy z Orange, nikt się z nią nie skontaktował. W sobotę sam nawiązałem kontakt z czatem Orange, gdzie przełączono mnie do Działu Technicznego. Konsultant zresetował ustawienia karty sim i miało to pomóc po resecie telefonu. Niestety nic to nie dało.
Dziś ma jechać znowu do salonu Orange i wnioskować o wymianę karty SIM.
Orange twierdzi, że po ich stronie wszystko jest w porządku.
Edit:
Tak mi odpisał Orange:
"Dzień dobry,
Potwierdzam brak aktywności transmisji danych na wskazanym numerze.
Usługę aktywowano i niebawem urządzenie zasygnalizuje połączenie z internetem. Ostatecznie za kilkanaście minut można zrestartować urządzenie gdyby samoczynnie nie pojawił się piktogram LTE/5G.
Proszę również pamiętać o włączeniu danych mobilnych z poziomu urządzenia."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BuritoTylko potwierdź czy działa, lub nie. Może ktoś będzie miał podobny problem, to znajdzie rozwiązanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomogło, wszystko zadziałało.
Powiedzcie mi czy jak przez ponad rok czasu Orange niewłaściwie świadczył usługę, abonament był regularnie opłacany, czy jest jakaś szansa żeby oni przyznali jakąś rekompensatę ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cieszę się, że udało ci się rozwiązać problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Burito staraj się o rekompensatę, bo masz do tego podstawy.