- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trwają prace nad nowym prawem telekomunikacyjnym
https://biznes.newseria.pl/news/eksperci-apeluja-do,p1620937250 - na co dzień mało kogo to interesuje. Myślę że warto zerknąć. Artykuł z komentarzem eskertów o procedowanych zmianach w prawie telekomunikacyjnym. W dużym skrócie, wychodzi na to że będzie jeszcze więcej papierologii. Do tego aby włączyć usługę dodatkową przez infolinię, trzeba będzie wejść na swojego maila. Wtedy zapoznać się z treścią i ją zaakceptować (promocja Mój Orange jak znalazł :). Problem tylko jak ktoś będzie miał "lejek".
Co myślicie? Czy wejdą te propozycje w życie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest rzeczywiście, a to z racji braku konkretnych przepisów do których można się odnieść. Nie zmienia to faktu, że jest możłiwość wprowadzenia w przyszłości, gdyż takie są propozycje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O tym napisałem wyżej 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza rzekomą papierologią (dla mnie to fikcja, bo i tak telekomy aktywnie zgodę na komunikację email), to zmiany dotyczą usług premium.
Ale są i bardziej absurdalne kwiaty:
1) brak definicji usługi o podwyższonej płatności powoduje to że usługi elektroniczne (np google play) nie są ujęte - tu jest spore pole do interpretacji.
2) umieszczanie w spisach numerów (biurze numerów) informacji o posiadanej usłudze tv (czyżby czekał nas nowy ukryty podatek albo spis kto ma tv płatną a kto nie?) - czy jakiś mainstream o tym pisze? nie 😄 art. 66 ust. 2 - chyba, że celowo ktoś pogubił się w interpunkcji.
Plus zmiany w postępowaniu polubownym (mało istotne bo Unia wprowadziła ADR).