- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefon "INTERNETOWY" stacjonarny
Czy w opcji telefonu domowego jest poczta głosowa i jakieś funkcje dodatkowe - nie mogę znaleźć info o tym nigdzie oraz czy są jakieś pakiety ?
Mi dali nr do pakietu usług niby "za darmo" a korzystałem z nr GSM awaryjnego w domu więc ten numer będzie pełnił w/w rolę teraz w domu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LARGO tu masz poradnik jak korzystać alternatywnie z VoIP
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu nie chodzi o konfiguracje itp tylko o usługi dodatkowe lub pakiety w telefonie stacjonarnym na światłowodzie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@LARGO jeżeli to jest to o co Ci chodzi to tu masz: Podłączenie i konfiguracja Telefonu HD | Orange Polska
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 zwróć uwagę, że artykuł odnosi się do livebox 1 i 2, czyli dość lecimy jest. Odnalazłeś idealnie, ale zweryfikowałbym kody i dostępność usług
@LARGO skoro numer ma być domowym mobilnym, to jednak pokusiłbym się o konfigurację np na Androidzie, dla sprawdzenia, bo używanie kablowego czy nawet bezprzewodowego będzie mniej wygodne...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do starszego artykułu tylko podpięte zostały sposoby podłączenia do nowszych modemow
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o pakiety to w tym pomyśle jest o jakichś mowa:
Potem jeszcze pisałem o nich w którymś wątku ale trudno go znaleźć... Tak czy owak o tych pakietach praktycznie nikt nie wie, można je włączyć raz w miesiącu ale tylko "na zamówienie" przez BOK.
Inne usługi dostępne na tym numerze powinny być widoczne przez MO. Z pocztą głosową jest jakiś problem, IIRC po prostu jej nie ma.
Ale ciekawostka z której niekoniecznie klienci zdają sobie sprawę to to, że z jednego VoIP można prowadzić trzy niezależne rozmowy jednocześnie. Oczywiście nie wszystkie przez bramkę na modemie, ale przy trywialnej konfiguracji klienta SIP na androidzie nietrudno o w pełni funkcjonalną konfigurację w której telefon domowy nigdy nie jest blokowany przez jednego z domowników.