- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smart Plan LTE wspólny wypowiedzenie umowy
Czy ktoś może mi poradzić, jak w prosty sposób i bez większych konsekwencji wypowiedzieć umowę Smart Plan LTE Wspólny? Oferta w ogóle nie zgadza się z tą przedstawioną mi w salonie, płacę rachunki dużo większe niż obiecane mi 42,50 miesięcznie, dlatego chcę tą umowę wypowiedzieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Coś musiało być niedopowiedziane albo ..... nie chcę się domyślać
Jeżeli umowa podpisana w salonie szansa mała. Należy iść do salonu i wyjaśnić najlepiej z tym samym konsultantem który umowę podpisał. Nazwisko musi być na umowie.
Umowę należy zabrać ze sobą.
A dalej już w zależności od efektów rozmowy. Ale na dziś nie ma co gdybać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie umowę podpisałam w salonie, wszystko było jasne, o wszystko dokładnie pytałam, a jak poszłam z wysokim rachunkiem i pytaniem dlaczego faktura jest trzykrotnie wyższa od tej umówionej na około 50 zł, to ta sama pani zasłaniała się rozmowami z zagranicą i stacjonarnymi, a jak pokazałam jej biling, który w zasadzie wyszedł na zero to ta sama pani nie potrafiła mi wytłumaczyć dlaczego są tak wysokie opłaty, ale kazała rachunek zapłacić. Może warto poradzić się jakiegoś rzecznika?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to trzeba mieć pecha żeby trafić na niedouczoną konsultantkę... 😞
Trzeba było poprosić jej szefową albo szefową szefowej. Każda pozycja na fakturze musi być wyjaśniona!
Czasem na pierwszej fakturze zawarta jest dodatkowa opłata jednorazowa, musi być wyszczególniona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz dowód wprowadzenia w błąd, możesz skorzystać z przepisów k.c. związanych z działaniem pod wpływem błędu.
Ale to na Tobie ciąży ciężar udowodnienia błędu.
Reklamację możesz złożyć np. przez Mój Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy problem dotyczy perwszej faktury??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właściwie częściowo też, ponieważ jako że mam dużo uslug w Orange miałam mieć 100% rabatu na aktywację, tak mnie poinformowali w salonie. Rabatu nie było, a pierwsza faktura była i tak o wiele za wysoka. W salonie każdy się dziwi, ale robią tylko wielkie oczy i nic z tego nie wynika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś