Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozmowy międzynarodowe, pełen wykaz

ROZWIĄZANE
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

Jedyną informację z BOK co uzyskasz, to widzisz to samo na mój Orange. Więcej danych - tylko na wniosek uprawnionych organów (i nie Tobie, ale tym organom).
Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@Rafal3  jak pisze @Piotrekk85  operator nie udostępnia takich informacji nikomu poza  uprawnionym instytucjom państwowym, w tym szeroko rozumianemu wymiarowi sprawiedliwości poczynając od policji na sądach kończąc. 

A to czy zgubiłeś i ktoś używa, czy  używa złodziej, to dla kwesti kto ma zapłacić za połączenia sprawa wtórna - jeśli zgłosiłeś operatorowi, że nie dysponujesz telefonem, powinien zablokować połączenia z tego numeru. W niektóych aparatach można blokować po numerze IMEI, ale też trzeba go znać... 

Rafal3
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Nie chodzi o opłate za połączenia, informacje o tych połączeniach dała by odpowiedz co się stało z telefonem

Anonim
Nie dotyczy

To dobrze czułem ze ktoś Ci podwedzil telefon Emotikon: Smutny
Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Rafal3 napisał(-a):

Nie chodzi o opłate za połączenia, informacje o tych połączeniach dała by odpowiedz co się stało z telefonem

@Rafal3  pisałeś, że sprawę zgłosiłeś na policję, jeżeli wskazałeś, że wg. Twojej wiedzy były wykonywane połączenia, których Ty nie wykonywałeś, to mogą to wziąć pod uwagę i wystąpić do operatora.... Tylko, jak rozumiem, połączenia z zagranicy, Ty tam jesteś, więc i policja nie Polska... ale i operator pośredniczący nie nasz. Nie wiem jak dla Ciebie to jest ważne, ale ja w takiej sytuacji doprowadziłbym do zablokowania telefonu/karty. Choćby po to żeby nie płacić za nieswoje rozmowy, które mogą wygenerować wysoki rachunek.

Rafal3
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Telefon został zablokowany po kradzieży, telefon chciałbym odzyskać, nie chodzi mi o rachunki za wykonywane połączenia

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Pracownicy BOK/salonów nie widzą więcej niż Ty na mój Orange (no może "brzydziej" to wygląda - piszę to jako ex-pracownik). Tylko odpowiednie służby (nawet zagraniczne - jest coś takiego jak pomoc prawna) uzyskają takie dane.
Wiktor
Poziom 46, Zespół Nasz Orange

@Rafal3
zachęcam Cię do oznaczenia wpisu │→ Zaakceptuj jako rozwiązanie│, który Twoim zdaniem okazał się najbardziej przydatny. Dzięki temu innym łatwiej będzie go odnaleźć Bardzo szczęśliwy kot.

Anonim
Nie dotyczy

Rafal3 napisał(-a):

Telefon został zablokowany po kradzieży, telefon chciałbym odzyskać, nie chodzi mi o rachunki za wykonywane połączenia

@Rafal3, nie pozostawię Ci złudzeń. Mnie w Katowicach na dworcu PKP złodziej skradł nowiusieńki na owe czasy model telefonu. Nie minęło raptem kilka chwil, jak z drugiego, służbowego próbowałem się połączyć z nr. skradzionego aparatu. Kartę sim bandzior już wyrzucił. Natychmiast zablokowałem u operatora i zgłosiłem na policję. Potem wzywano mnie na komisariat, gdzie pokazano mi portrety znanych im opryszków. Niestety, moje wzburzenie w momencie kradzieży było tak ogromne, że w oczętach zapamiętałem tylko obraz "ptaszka", znikającego w znanym tylko sobie miejscu. I już było po (przysłowiowych) "ptokach" Emotikon: Smutny