- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming - o co tu właściwie chodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ronzgadzam się, w ramach nowych zasad FUP.Zasady te zostały zmienione w czasie trwania już podpisanej umowy. Zmieniając warunki już podpisanej umowy powinnam dostać możliwość wypowiedzenia tej umowy jeżeli nie zgadzam się z proponowanymi mi zmianami. Tym bardziej, że te zmiany działają na moją niekorzyść. Takiej możliwości nie dostałam. W pierwszym poście piszesz, że są to zmiany prawne i takie prawo miał operator. Nie jestem prawnikiem więc nie będę wdawać się w dyskusje na ten temat ale tak jak napisał wcześniej @bluesmanniak, tak zdroworozsądkowo jest to nie fair. Dokładnie od 6 lat mój mąż ma taki charakter pracy i do tej pory to operatorowi nie przeszkadzało. Równie dobrze powinnam wystąpić o obniżenie abonamentu w momencie wprowadzenia darmowego roamingu bo tak jak napisałam wcześniej byłam w tym momencie stratna. Zdawałam sobie jednak sprawę, że nie mam prawa tego robić, gdyż mam już podpisaną umowę na zupełnie innych warunkach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
anja74 napisał(-a):@Ronzgadzam się, w ramach nowych zasad FUP.Zasady te zostały zmienione w czasie trwania już podpisanej umowy. Zmieniając warunki już podpisanej umowy powinnam dostać możliwość wypowiedzenia tej umowy jeżeli nie zgadzam się z proponowanymi mi zmianami.
Oczywiście była możliwość wypowiedzenia umowy, ale:
"W przypadku wypowiedzenia przez Państwa umowy zawartej na czas oznaczony, z powodu braku akceptacji zmian w cenniku wynikającej ze zmiany przepisów prawa i stanowiących obniżkę ceny, Orange przysługuje roszczenie o zapłatę ulgi, przyznanej w związku z zawarciem umowy, pomniejszonej o proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia umowy do dnia jej rozwiązania".
Natomiast rozumiem Cie, bo sam mam w rodzinie takie osoby, które więcej korzystają z Roamingu i przed zmianami też miały 400 minut niezależnie od FUP
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
Od czerwca 2017 podejrzewam, że płaciliście nieco mniej.
Cały czas jest ta sama wysokość abonamentu. Teraz z ciekawości prześledziłam faktury.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ron napisał(-a):Oczywiście była możliwość wypowiedzenia umowy, ale:
"W przypadku wypowiedzenia przez Państwa umowy zawartej na czas oznaczony, z powodu braku akceptacji zmian w cenniku wynikającej ze zmiany przepisów prawa i stanowiących obniżkę ceny, Orange przysługuje roszczenie o zapłatę ulgi, przyznanej w związku z zawarciem umowy, pomniejszonej o proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia umowy do dnia jej rozwiązania".
Natomiast rozumiem Cie, bo sam mam w rodzinie takie osoby, które więcej korzystają z Roamingu i przed zmianami też miały 400 minut niezależnie od FUP
@Ronno i się potwierdza smutna prawda, że jak nie staniesz d... zawsze z tyłu 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
Teraz pojawią się opłaty po przekroczeniu 400 minut i tak na poziomie niższym niż ze stycznia 2017 r.
Tak, ale opłata będzie już naliczana od pierwszego dnia rozliczeniowego, nie będzie naliczana po 400 darmowych minutach. Jest różnica? Jest 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@anja74, ale ja bym złożył reklamacje jeśli naliczać będą FUP w przypadku niewykorzystanego pakietu 400 minut
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron czyli co byś zrobił na moim miejscu? Odpuścić teraz pisanie pisma i poczekać na fakturę w nowym okresie rozliczeniowym i wtedy jeśli naliczą opłaty reklamować? Czy kuć żelazo póki gorące?
Akurat nowy okres rozliczeniowy rozpocznie się za dwa tygodnie wskazane w tym wczorajszym smsie. Warunek z smsa nie będzie spełniony bo akurat pech chciał, że mój mąż wczoraj w południe wyjechał do Belgii i ma wrócić 18-19,01. Czyli większość tego okresu spędzi w strefie 1 UE