Nie można wyświetlić tego widżeta.

Rezygnacja z usług / problem z internetem.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14424
  • 59227
  • 721

@dawidw2Znajdź kontakt do tej firmy (łatwiej się z nimi dogadać w temacie niż z duża korporacją) czy świadczą tego typu usługi- muszą mieć podpisana umowę z O na temat użyczania sieci dla usług obcego operatora. Jeśli mają, chcą mieć czy są zainteresowani, to już będą wiedzieć co robić. Może już świadczą tego typu użyteczność, więc byłoby prościej...

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 9
  • 0

Ja jestem z tą firmą cały czas na łączach i teraz dzwoniłem do usługodawcy, który podpina internet na nowej lokalizacji i uświadomił mnie, że Orange nie ma punktu styku z tym PPCOM, a zakładając, że chcieli by takie coś podpisać to abonament mnie zje oraz trwałoby to przynajmniej 6 miesięcy, co mi się w ogóle nie opłaca, ponieważ umowę mam jeszcze na 11 miesięcy.

• 19947
  • 57651
  • 784

@dawidw2 jeżeli Twój lokalny dostawca nie realizuje budowy światłowodu z programu POPC, to nie opłaca się podpisywać umowy na dzierżawienie łącza, dlatego ceny mogą być wysokie.

Jak wcześniej było podpowiadane, warto napisać list z prośbą o polubowne rozwiązanie umowy z Orange. Niestety tylko na adres korespondencyjny. Orange e-maila już dawno zrezygnował. Sposoby kontaktu z Orange: https://www.orange.pl/view/kontakt.

List należy wysłać na adres:

Orange Polska S. A.

ul. Jagiellońska 34

96-100 Skierniewice

• 14424
  • 59227
  • 721

@dawidw2 abonament i tak musisz płacić...może warto się zakręcić za tym, bo przetrzesz szlaki innym, a i sam skorzystasz, bo lepiej mieć ftth niż nie mieć, nawet na 5 miesięcy. Jedne pieniądze. Im szybciej ta firma dogada się z Orange, tym dla Ciebie lepiej. Więc warto pinaciskać obie strony. Poszukaj kogoś w O kto się oficjalnie tym zajmuje i też zagadnij oficjalnie...co pismo, to pismo...

• 14424
  • 59227
  • 721

@ketrasaArtur  ja za 150/15 Mb/sek placę 69 zł brutto ( na speedtescie mam 300/30????) To w sumie za komfort użytkowania niewiele...przy mojej poprzedniej usłudze 9/1 Neo

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2431
  • 4115
  • 56

Najlepiej dla niego wyjdzie napisać list, o którym wspominałem i liczyć, że Orange pójdzie polubownie.

Taki lokalny dostawca też będzie lepszym rozwiązaniem niż Orange, smutne, ale prawdziwe niestety.

• 19947
  • 57651
  • 784

@agat13 mam podobne parametry łącza u siebie. Umowa jest na 300/60, realnie mam 290/90, cena podobna, różnica kilku groszy.

• 14424
  • 59227
  • 721

@ketrasaArturInstalację wykonałem sam, więc tylko koszt podłączenia 100zł...Jednak lokalni też mogą być ok...będę obserwował jak się wieczorami będzie zachowywać i w weekendy. Lepsze to (nawet obciążone) od tego co po kablu w moim rejonie można mieć. Co zaś do FTTH Orange-teraz to mi się nie spieszy..poczekam