- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rezygnacja z usług / problem z internetem.
@dawidw2Znajdź kontakt do tej firmy (łatwiej się z nimi dogadać w temacie niż z duża korporacją) czy świadczą tego typu usługi- muszą mieć podpisana umowę z O na temat użyczania sieci dla usług obcego operatora. Jeśli mają, chcą mieć czy są zainteresowani, to już będą wiedzieć co robić. Może już świadczą tego typu użyteczność, więc byłoby prościej...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja jestem z tą firmą cały czas na łączach i teraz dzwoniłem do usługodawcy, który podpina internet na nowej lokalizacji i uświadomił mnie, że Orange nie ma punktu styku z tym PPCOM, a zakładając, że chcieli by takie coś podpisać to abonament mnie zje oraz trwałoby to przynajmniej 6 miesięcy, co mi się w ogóle nie opłaca, ponieważ umowę mam jeszcze na 11 miesięcy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dawidw2 jeżeli Twój lokalny dostawca nie realizuje budowy światłowodu z programu POPC, to nie opłaca się podpisywać umowy na dzierżawienie łącza, dlatego ceny mogą być wysokie.
Jak wcześniej było podpowiadane, warto napisać list z prośbą o polubowne rozwiązanie umowy z Orange. Niestety tylko na adres korespondencyjny. Orange e-maila już dawno zrezygnował. Sposoby kontaktu z Orange: https://www.orange.pl/view/kontakt.
List należy wysłać na adres:
Orange Polska S. A.
ul. Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@dawidw2 abonament i tak musisz płacić...może warto się zakręcić za tym, bo przetrzesz szlaki innym, a i sam skorzystasz, bo lepiej mieć ftth niż nie mieć, nawet na 5 miesięcy. Jedne pieniądze. Im szybciej ta firma dogada się z Orange, tym dla Ciebie lepiej. Więc warto pinaciskać obie strony. Poszukaj kogoś w O kto się oficjalnie tym zajmuje i też zagadnij oficjalnie...co pismo, to pismo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur ja za 150/15 Mb/sek placę 69 zł brutto ( na speedtescie mam 300/30????) To w sumie za komfort użytkowania niewiele...przy mojej poprzedniej usłudze 9/1 Neo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej dla niego wyjdzie napisać list, o którym wspominałem i liczyć, że Orange pójdzie polubownie.
Taki lokalny dostawca też będzie lepszym rozwiązaniem niż Orange, smutne, ale prawdziwe niestety.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 mam podobne parametry łącza u siebie. Umowa jest na 300/60, realnie mam 290/90, cena podobna, różnica kilku groszy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturInstalację wykonałem sam, więc tylko koszt podłączenia 100zł...Jednak lokalni też mogą być ok...będę obserwował jak się wieczorami będzie zachowywać i w weekendy. Lepsze to (nawet obciążone) od tego co po kablu w moim rejonie można mieć. Co zaś do FTTH Orange-teraz to mi się nie spieszy..poczekam
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »