- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rezygnacja z nc+ po podpisaniu umów związanych z LOVE
W salonie mogą nie widzieć odpowiedzi. Lepiej zadzwonić na infolinię lub napisać na czacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgodnie z sugestią najpierw wszedłem na czat i... szok. Pani konsultantka widziała i wiedziała wszystko!
Okazało się, że w odpowiedzi na moje drugie zgłoszenie o uzasadnienie odmowy uznania reklamacji dostałem maila z 2(!) załącznikami i ja ten drugi załącznik przegapiłem... Oto on:
Dzień dobry,
otrzymaliśmy Pana zgłoszenie, które dotyczyło zamówienia usługi Multipakiet w ofercie Orange Love.
Odsłuchaliśmy rozmowę i nie stwierdziliśmy nieprawidłowości przekazania zasad promocji.
W rozmowie nie padła nazwa dodatkowego pakietu, ale Doradca poinformował o rozbudowanej ofercie telewizyjnej
i liczbie 122 kanałów w łącznej opłacie za usługę 98,90 zł.
Opłata abonamentowa wynosi 89 zł i dodatkowy pakiet telewizyjny 9,90 zł.
Mając na uwadze powyższe, nie mamy podstaw do uznania reklamacji.
I co wy na to? Niby nie było a było - ot paradoks!
Na koniec czatowa pani konsultantka powiedziała, że teraz to muszę czekać do końca umowy (24 miesiące), nie da się nic zrobić wcześniej. No super... konsultantka. Na pewno nie da się nic?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli taka była rozmowa raczej ciężko. Ew poproś o nagranie i idź do sądu np. polubownego. Ale to długa i niepewna droga.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z powodu 9,90 nie będę do sądu chodził, gdyby to było jak u kolegi 69,90 to wtedy na pewno.
Przejdę się jeszcze do salonu, pogadam z jakąś "żywą" osobą, może jednak coś doradzi...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Byłem wczoraj w salonie. Niestety, albo kara (~300zł) albo muszę mieć ten nc+ Start przez 24 miesięcy. A w 23-miesiącu nie zapomnieć złożyć wypowiedzenie...
Tak że ostrzegam wszystkich podpisujących LOVE - słuchajcie uważnie co wam zachwalają ponad standard, bo może to być użyte przecie wam! No i przeglądajcie każdą stronę umowy, którą podpisujecie, bo możecie podpisać przy okazji ekstra pakiet np. za 69,90 (jak kolega z innego postu).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A moje pytanie brzmi: Zamówiłem orange Love i jak się okazało ten właśnie pakiet nc+ - owszem pan podczas rozmowy mówił o umowie z nc+ ale nie wspomniał o tym iż będzie to kosztować dychę miesięcznie, oraz że będą tam w zasadzie te same kanały co w pakiecie optymalnym w love - ale ja jestem jeszcze w tej komfortowej sytuacji że nie było jeszcze kuriera z umową i nic jeszcze nie podpisywałem dlatego chcę się upewnić u Was czy nie podpisując tej umowy z nc+ zostanie ona anulowana i wszystko zakończy się szczęśliwie? Dodam tylko ze orange love chcę i tę umowę podpiszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to kolego przeczytaj mój wątek to zobaczysz jak się traktuje klienta który nie podpisał umowy.
https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Abonament/page/1/thread-id/7185
- « Poprzedni
- Następny »